fbpx

Ogen Afghaanse vrouw uitgehold door Taliban, omdat ze op zoek ging naar werk

GFC NIEUWS- Het laatste wat de 33-jarige Khatera zag, waren de drie mannen op een motor die haar aanvielen vlak nadat ze haar baan had verlaten op een politiebureau in de centrale provincie Ghazni in Afghanistan, waarbij ze op haar schoten en haar met een mes in de ogen staken.
Toen ze wakker werd in het ziekenhuis, was alles donker, schrijft The Sun.
“Ik vroeg de dokters waarom ik niets kon zien. Ze vertelden me dat mijn ogen nog steeds verbonden zijn door de wonden. Maar op dat moment wist ik dat mijn ogen van mij waren afgenomen”, zei ze.
Zij en de lokale autoriteiten geven de schuld van de aanval aan de militanten van de Taliban – die hun betrokkenheid ontkennen – en zeggen dat de aanvallers handelden op een tip van haar vader die zich heftig verzette tegen haar werk buitenshuis.
Voor Khatera veroorzaakte de aanval niet alleen het verlies van haar gezichtsvermogen, maar ook het verlies van een droom waar ze voor gestreden had – om een onafhankelijke carrière te hebben. Ze is een paar maanden geleden bij de politie van Ghazni als een officier in de criminele sector gaan werken.
“Ik wou dat ik minstens een jaar bij de politie had gezeten. Als mij dit daarna was overkomen zou het minder pijnlijk zijn geweest. Het gebeurde te snel.”
De aanval op Khatera, die maar één naam, gebruikt wijst op een groeiende trend van een intens en vaak gewelddadig verzet tegen vrouwen die banen aannemen, vooral in openbare functies zeggen mensenrechtenactivisten. In het geval van Khatera zou een politieagent ook de Taliban boos kunnen hebben gemaakt.

BEKIJK OOK
Ruim 250 niet ontplofte projectielen vernietigd