fbpx

OFID content met uitkomst gefinancierde projecten RGD

GFC NIEUWS- De Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) kreeg afgelopen week bezoek van een delegatie van het OPEC Fund for International Development (OFID).

De delegatie die onder leiding staat van de Director-General, Abdulhamid Alkhalifa, was van 29 september tot 3 oktober op werkbezoek in Suriname.

Het voornaamste doel van dit bezoek was het versterken van de samenwerking tussen Suriname en de OFID.

De OFID voert thans een ‘Health improvement’ project uit waar de RGD, naast de Surinaamse overheid en het Academisch ziekenhuis Suriname (AZP), stakeholder van is.

De onlangs in gebruik genomen gezondheidscentra te van Pettenpolder, Onverwacht en het Central Apotheek Magazijn (CAM) te Uitvlugt, zijn met financiering van de OFID tot stand gekomen.

Ook het gezondheidscentrum Limesgracht waarvoor de elektra-installatie nog moet worden afgerond.

OOK INTERESSANT
Tienerouders Latour en omgeving krijgen kennis in opvoedingsvaardigheden

Tijdens de presentaties op het hoofdkantoor werd er door de RGD-vertegenwoordiging een toelichting gegeven op haar dienstverlening, waarna er door ILACO, het bedrijf verantwoordelijk voor de directievoering tijdens het bouwproces, de in 2018 opgeleverde projecten zijn belicht.

Het Architectenbureau Babb presenteerde de drie projecten die nu in de startblokken staan; te weten de gezondheidscentra van Koewarasan, Derde Rijweg en Moengo.

RGD sloot af met een weergave van de plannen welke zij in het vooruitzicht heeft. Het betreft vier poliklinieken die dringend aan rehabilitatie toe zijn namelijk te Ellen, Flora, Groningen en Zanderij.

De OFID-topman liet in zijn slotwoord duidelijk merken dat hij content was met de ontwikkelingen van de RGD en zeker oor had voor toekomstplannen.