fbpx
Facebook Pagelike Widget

Officiële overhandiging educatief- en ontwikkelingsmateriaal

GFC NIEUWS- Op dinsdag 14 juli 2020, heeft de officiële overhandiging plaatsgevonden van educatief- en ontwikkelingsmateriaal ten behoeve van de overheidscrèches.

De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) is in de 80er jaren ingesteld met als doel het beheer van overheidscrèches die opvang van kinderen in de leeftijdsgroep 0 – 6 jaar  aan de gemeenschap biedt. De SBEC exploiteert intussen 12 opvanginstellingen, waarvan 10 crèches en 2 peuterscholen.

Het waarborgen van de kwaliteit van zorg en het stimuleren van de ontwikkeling bij de opvang van kinderen alsook het continue werken aan de capaciteitsversterking van de crèchemedewerkers, zijn beleidsprioriteiten van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

In 2017 is in samenwerking met de Standing Committee for Economic & Commercial Cooperation (COMCEC), de technische werkarm van de ‘Organization of Islamic Countries’ (OIC), een training voor trainers in de vroege ontwikkeling van kinderen georganiseerd.

Eén van de aanbevelingen welke voortvloeide uit de training, was het beschikbaar zijn van een leer(thema)hoek bij elke crèche en peuterschool. De Staatsolie Foundation heeft goedkeuring gehecht aan het voorstel van het Ministerie omdat het investeren in het kind zeer belangrijk is. Hoe eerder, hoe beter! Ook de trainingszaal, één van de overheidscrèches te weten Mama Georgetina is ingericht met meubilair.

Het Bestuur van de SBEC en de Directeur van de SBEC, mw. Phylicia van Cooten zijn erg ingenomen met deze geste, omdat educatief materiaal noodzakelijk is voor de ontwikkeling van het jonge kind voor een goede aansluiting op het basisonderwijs.

Het beschikbaar hebben en gebruik van educatief en ontwikkelingsmateriaal in de leer(thema) hoeken moet continue worden aangepakt. Om het gebruik van het materiaal verder te versterken zal mw. Cindy Padji, de leidinggevende van Dienst Opleiding en Vorming van het Ministerie, het programma ‘Voorlezen voor het jonge kind’ initiëren.

Tot slot is door het bestuurslid  Victor Jones van de Staatsolie Foundation gesteld dat de motto ‘Onderhoud is behoud’ voorop staat bij het verduurzamen van projecten tot in lengte van dagen.

 

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.