fbpx

Officieel startsein Agro Industrial Park te Dirkshoop

GFC NIEUWS- Donderdag werd te Dirkshoop, Saramacca het officieel startsein gegeven voor de aanvang van dit Argo Industrial Project.

De directeur van LR group Joseph Harrosh gaf aan dat Suriname zich uitstekend leent voor het uitoefenen van landbouwactiviteiten aangezien er voldoende vruchtbare grond alsook kwalitatief goed water is. Het is daarom voor de LR Group een waar genoegen om dit project in Suriname uit te voeren.

Minister Rabin Parmessar gaf aan dat de regering Bouterse-Adhin menens is de agrarische sector naar een hoger niveau te tillen en daadwerkelijk eraan te werken om Suriname te maken tot de voedselschuur van het Caraibisch gebied.

Zij zijn daarom zeer verheugd om samen met de LR-Group dit AIP-project tot uitvoer te brengen.

BEKIJK OOK
Eindexamens Mulo midden juli

Te Dirkshoop zal onder andere uien, bloemkool en brocolie worden geteeld. Er is bewust hiervoor gekozen, om zodoende de lokale boeren niet te beconcurreren, maar om de import vervangende producten te telen om zodoende deviezen te besparen.

De bewindsman geeft verder aan dat 1200 banen zullen worden gecreëerd voor de Surinaamse gemeenschap.

De voorzitter van de presidentiële commissie Gerrit Breinburg, benadrukte dat dit project na jaren weer één van de grootste wordt die in Suriname wordt uitgevoerd, hij is blij dat Suriname deze stap heeft genomen en wij eindelijk innovatie gaan doorvoeren in de landbouwsector.