fbpx

Oekraïne’s Mooiste loog, raakte kroon kwijt, maar ‘gaat strijd aan’

Veronika Didusenko | GFC NieuwsVeronika Didusenko is niet van plan haar kroon zonder meer op te geven. De ‘mooiste vrouw van de Oekraïne’ heeft een kind en is gescheiden, en dat is tegen de regels van zowel de nationale als de Miss World-verkiezing.

Binnen twee dagen nadat Veronika tot ‘Oekraïne’s Mooiste’ was uitgeroepen, ontdekten journalisten dat zij getrouwd geweest is en een zoon van 4 heeft.

De organisatie van het Miss Oekraïne-contest zegt dat Veronika weet wat in haar contract staat en daarmee akkoord is gegaan: “Ze heeft de regels overtreden en tegen ons gelogen, dus hebben we haar gediskwalificeerd.”

BEKIJK OOK  Parlement keurt Staatsbegroting 2022 goed

Viktoria Kiose van de organisatie zegt dat als Didusenko tijdens de Miss World-verkiezing voor Oekraïne het podium op zou gaan, het land helemaal uit de competitie zou kunnen worden gezet.

Didusenko legt zich daar niet bij neer. Haar vriend, de zakenman Gennady Kurochka, zei op zijn Facebookpagina dat Veronika “de strijd aan zal gaan tegen dit anachronisme” dat het paar als “discriminerend” beschouwt.