fbpx

Observatie personen met griepsymptomen in komende veertien dagen cruciaal

GFC NIEUWS- Observatie van personen met griepsymptomen is in de komende veertien dagen van cruciaal belang.
Dit, zodat een verdacht geval op tijd kan worden afgezonderd van de samenleving. Directeur Cleopatra Jessurun van het ministerie van Volksgezondheid vraagt aan artsen om extra alert te zijn en de bekende richtlijnen te blijven volgen.
Aan de burgerij vraag zij dat die de publieke gezondheidszorg regels blijven volgen, zodat verdere mogelijke besmetting wordt geminimaliseerd. “En op 8 juni kunnen wij indien wij deze maatregelen in acht blijven nemen de schade inschatten van wat het niet houden aan de regels tijdens de verkiezingsperiode heeft gebracht”, zegt directeur Jessurun.
Zij onderstreept dat de verkiezingen ook een zeer risicovol gebeuren zijn geweest met betrekking tot COVID-19. Tijdens de periode van de verkiezingen is ook een groot aantal personen Suriname binnengekomen vanuit gebieden waarvan de autoriteiten niet altijd wisten welke die zijn. De functionaris zegt dat dit gegeven het risico heeft verhoogd op het krijgen van een importgeval dat voor verspreiding binnen Surinaamse gemeenschappen kan zorgen als dat niet op tijd ontdekt en geïsoleerd kan worden.
De autoriteiten hebben tijdens de verkiezingen ook gemerkt dat men zich niet aan de regels heeft gehouden. Directeur Jessurun zegt dat des te meer er – indien met COVID-19 besmette personen naar Suriname zijn overgestoken – heel makkelijk sprake van een verspreiding kon zijn. Ze benadrukt dat vooral importgevallen het risico zijn.
De directeur vraagt dat eenieder die griepverschijnselen merkt dit zo spoedig mogelijk meldt aan 178, doorbelt met de huisarts en zoveel als mogelijk de regels blijft volgen.

BEKIJK OOK
Politietop Regio Midden in spoedoverleg bijeen