fbpx

Obama’s niet bij uitvaart Ali

De Amerikaanse president Barack Obama zal vrijdag niet aanwezig zijn bij de uitvaart van bokslegende Mohammed Ali. De president en zijn vrouw zullen in Washington de diploma-uitreiking bijwonen van hun dochter Malia.

Een woordvoerster van de president maakte bekend dat het echtpaar op de middelbare school van Malia zal zijn om haar diploma-uitreiking bij te wonen.

Valerie Jarrett, senior adviseur van de president en persoonlijke kennis van Ali, zal een brief van de Obama’s afgeven aan de familie van de overleden bokser.

Een woordvoerder van de familie Ali zei dat diens weduwe Lonnie Obama telefonisch heeft gesproken en dat zij “zijn vriendelijke woorden en condoleances op prijs stelde”.

Gisteren schreef de Times of Israel dat zowel de Turkse president Erdogan als de Jordaanse koning Abdullah II (beide hier op archieffoto) zijn geschrapt van de sprekerslijst om plaats te maken voor andere sprekers.

Ali begon zijn eigen begrafenis al jaren geleden te plannen en stond erop dat het een “open en inclusieve dienst” werd. De begrafenisceremonie zal worden voorgegaan door de Californische imam Zaid Shakir; er zal ook worden gesproken door islamitische, joodse, christelijke, boeddhistische, mormoonse en katholieke voorgangers.

Daarna spreken Ali’s echtgenote Lonnie Ali, zijn dochter Maryum Ali, voormalig president Bill Clinton, acteur Billy Chrystal en sportscommentator Bryant Gumbel.

Acteur Will Smith en voormalig wereldkampioen boksen Lennox Lewis zullen samen met zes anderen de kist dragen.

Naar meer berichten...