fbpx
OAS – missie deze week in Suriname

Vandaag heeft de vertegenwoordiger van de Organisatie van Amerikaanse Staten(OAS) voor Suriname, Nancy Robinson, een beleefdheidsbezoek gebracht aan de directeur van Binnenlandse Zaken, Adjaykoemar Moensi.

Onderdeel van dit bezoek was de ondertekening van de framework “Agreement between the General Secretariat of the OAS and the Ministry of Home Affairs and the Independent Electoral Bureau on the Electoral Observation Process in the General Elections to be held on May 25, 2015”.

Nu deze overeenkomst ondertekend is, wordt de OAS- electorale observatiemissie de komende week verwacht in Suriname.

Tijdens de ontmoeting heeft de directeur van Binnenlandse Zaken van de gelegenheid gebruik gemaakt om Robinson ook een update te geven over het verloop van de verkiezingswerkzaamheden.

Foto: Het moment waarop Biza-directeur Moensi en OAS-vertegenwoordiger Robinson de framework agreement ondertekenen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…