fbpx

OAS Electorale Waarnemersmissie arriveert in Suriname

GFC NIEUWS- In verband met de waarneming van de algemene, vrije en geheime verkiezingen op maandag 25 mei, is een delegatie bestaande uit tien waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in Suriname gearriveerd.
Zij zijn uit Washington, D.C. vertrokken met een chartervlucht. De delegatie wordt geleid door Gonzalo Koncke, de chefstaf van de secretaris-generaal van de OAS, en bestaat verder uit personen afkomstig uit Uruguay, Mexico, Argentinië, Trinidad & Tobago, Colombia, de Verenigde Staten van Amerika en Antigua & Barbuda.
Het is voor de zevende keer, en wel vanaf 1987, dat de OAS een electorale waarnemersmissie afvaardigt om het verkiezingsproces in ons land bij te wonen. Voor de OAS wordt hun missie naar Suriname de eerste, sinds de uitbraak van de COVID-19-pandemie.
Ter facilitering van de missie is de overeenkomst inzake Privileges en Immuniteiten op 14 mei getekend en wordt op 23 mei aanstaande de overeenkomst inzake het Electoraal Waarnemingsproces getekend tussen de Ministeries van Buitenlandse en Binnenlandse Zaken, en het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) met de vertegenwoordiger van de OAS.
De delegatie heeft vóór haar aankomst in Suriname een virtueel onderhoud gehad met onder andere de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) en zal on-site gesprekken voeren met overheidsfunctionarissen, relevante verkiezingsautoriteiten, alsook politieke organisaties en het maatschappelijk middenveld.
De missie vertrekt op woensdag 27 mei 2020 uit Suriname.

BEKIJK OOK
Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness ziet levenslicht