fbpx
Facebook Pagelike Widget

OAS Electorale Waarnemersmissie arriveert in Suriname

GFC NIEUWS- In verband met de waarneming van de algemene, vrije en geheime verkiezingen op maandag 25 mei, is een delegatie bestaande uit tien waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in Suriname gearriveerd.

Zij zijn uit Washington, D.C. vertrokken met een chartervlucht. De delegatie wordt geleid door Gonzalo Koncke, de chefstaf van de secretaris-generaal van de OAS, en bestaat verder uit personen afkomstig uit Uruguay, Mexico, Argentinië, Trinidad & Tobago, Colombia, de Verenigde Staten van Amerika en Antigua & Barbuda.

Het is voor de zevende keer, en wel vanaf 1987, dat de OAS een electorale waarnemersmissie afvaardigt om het verkiezingsproces in ons land bij te wonen. Voor de OAS wordt hun missie naar Suriname de eerste, sinds de uitbraak van de COVID-19-pandemie.

Ter facilitering van de missie is de overeenkomst inzake Privileges en Immuniteiten op 14 mei getekend en wordt op 23 mei aanstaande de overeenkomst inzake het Electoraal Waarnemingsproces getekend tussen de Ministeries van Buitenlandse en Binnenlandse Zaken, en het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) met de vertegenwoordiger van de OAS.

De delegatie heeft vóór haar aankomst in Suriname een virtueel onderhoud gehad met onder andere de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) en zal on-site gesprekken voeren met overheidsfunctionarissen, relevante verkiezingsautoriteiten, alsook politieke organisaties en het maatschappelijk middenveld.

De missie vertrekt op woensdag 27 mei 2020 uit Suriname.

Meer nieuws

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…