O.S. Sophia’s Lust en Mulo Kwatta kampioenen China Ambassador School Cup

De scholen O.S. Sophia’s Lust en Mulo Kwatta zijn de kampioenen van de China Ambassador School Cup.

Op zondag 17 februari is het toernooi middels een afsluitingsceremonie afgerond in het Youth Community Center Sophia’s Lust. \

Acht scholen, 4 GLO en 4 VOJ-scholen, hebben meegedaan aan dit toernooi met als thema “Respect for yourself and respect for others”. Dit sportevenement is een initiatief van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken in samenwerking met de Ambassade van de Volksrepubliek China.

Het doel van het toernooi is om sporten onder jongeren te bevorderen en tegelijkertijd te doen aan talent-identificatie, gevolgd door talent-ontwikkeling. Het toernooi is gedurende 2 weekenden afgewerkt waarbij de onderdelen dammen, atletiek, volleybal, voetbal, slagbal en creatieve expressie aan de orde zijn gekomen.

De ambassadeur van de Volksrepubliek China, Liu Quan, gaf aan dat sporten vriendschap en communicatie kan bevorderen. Hij is daarom voorstander van dit initiatief. De ambassadeur heeft ook het enthousiasme bij de leerlingen opgemerkt en is zeer onder onder de indruk hiervan.

Quan hoopt dat dit toernooi de eenheid onder elkaar heeft bevorderd en het sporten is gestimuleerd.

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken benadrukte dat degenen die geen overwinning hebben geboekt niet teleurgesteld mogen zijn. Zij riep de groep op om te werken aan de prestatie en die te verbeteren. Zij is ervan overtuigd dat sporten het vertrouwen, de kracht en prestaties op school verbeterd.

Volgens de sportminister leert het sporten ons hoe wij in harmonie met elkaar kunnen werken en leven. Dit harmonieus samen optrekken is volgens de minister ook typerend voor de samenwerking tussen de Republiek Suriname en de Volksrepubliek China.

De bewindsvrouwe heeft alle actoren die een bijdrage hebben geleverd aan het toernooi bedankt en gaf aan dat het ministerie zich zal blijven inzetten om schoolsport naar een hoger niveau te tillen.

Overige berichten