fbpx

O.S. Mastklimmenstraat kindvriendelijker na renovatie

GFC NIEUWS- Minister Lilian Ferrier van Onderwijs Wetenschap en Cultuur heeft samen met de Amerikaanse ambassadeur, Karen Lynn Williams, een rondleiding gekregen op de pas gerenoveerde O.S. Mastklimmenstraat.

Met het doorknippen van de lint door de minister en de ambassadeur is het geheel feestelijk afgesloten.

De school werd in de periode van 19 tot en met 25 augustus gerenoveerd. Een team van South Dakota National Guard engineers en het Surinaams leger hebben gedurende die periode dagelijks hard gewerkt om alle toiletten, de lokalen en het plafond van de school aan te pakken.

Daarnaast heeft de school ook een schilderbeurt gekregen. Dit alle vond plaats binnen het partnership-program tussen het South Dakota National Guard engineers en het ministerie van Defensie in ons land.

Het schoolgebouw verkeerde reeds lang in een slechte conditie, en is volgens de minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur al geruime tijd op de lijst van het ministerie om aangepakt te worden. Echter kon dat nog niet, vanwege de hoge begroting waarvoor het ministerie de middelen nog niet had.

BEKIJK OOK
De toekomst van het land ligt in de technische richting

De minister is blij met het South Dakota team, de Amerikaanse ambassade en het Surinaams leger, die het met een relatief lage begroting hebben kunnen realiseren.

Het ministerie van Onderwijs propageert kindvriendelijke scholen.
De schoolleider van de O.S. Mastklimmenstraat zegt dat met de renovatie van de school een lang gekoesterde wens is die in vervulling is gegaan. De school kampte met lekkages, toiletten die het niet goed deden, en wateroverlast. Zij hoopt dat het dak van de school gauw wordt aangepakt.

De ambassadeur wees op de grote betekenis die kleine projecten kunnen hebben voor de mens.

South Dakota National Guard engineers heeft eerder projecten uitgevoerd op scholen te Santodorp, Flora, Saramacca, Mayosteeg.