fbpx

Nyun Combé verbetert faciliteiten

De Stichting Nyun Combé (SNC) werkt aan verbeteringen zodat klanten een gerieflijk verblijf kunnen hebben.

Nyun Combe werd in 2018 verzelfstandigd door het ministerie van Regionale Ontwikkeling.

De stichting wordt geleid door directeur Verno Pryor, die nauw samenwerkt met het stichtingsbestuur onder toezicht van de Raad van Toezicht. De directeur kreeg bij zijn benoeming eind vorig jaar de opdracht van minister Edgar Dikan de missie, om van ‘niets iets te maken’.

De directie heeft in korte tijd de toiletgroepen van de locatie aan de Kleine Saramaccastraat opgepakt. Twee ruimtes die als bar werden gebruikt zijn opgeknapt, om een culturele winkel op te zetten.

Het vroegere doorgangshuis voor Inheemsen en Afro-Surinamers uit het binnenland wordt al decennia ingezet voor rituelen rond het overlijden van hun dierbaren.

Het eerste waaraan Pryor gewerkt heeft is het in orde maken van administratieve zaken. Hij heeft een missie en visie geschreven voor de stichting, een logo laten ontwikkelen en een organogram gepresenteerd.

BEKIJK OOK
Drugsverkoper die buurt onveilig maakt in de kraag gevat

Verder heeft de voorzitter sinds 25 maart kunnen bewerkstelligen dat de stichting over een bankrekening beschikt. Deze zaken maken het aldus de directeur makkelijker voor SNC om samenwerkingen aan te gaan met andere stichtingen en instellingen en om eventueel donaties te ontvangen.

“We zijn al begonnen, maar er moet nog veel gedaan worden. We denken aan het opwaarderen van de acht beschikbare kamers, door die bijvoorbeeld te voorzien van airco, bad en toilet. Daarnaast zal de keuken binnenkort worden gerenoveerd, althans dat hebben we in planning,” aldus Prijor.

Aangezien de stichting nog geen overheidssubsidie heeft ontvangen, zijn de genoemde projecten uitgevoerd door tussenkomst van donateurs. De SNC is opzoek naar meer donoren om nieuwe projecten uit te voeren.