NV Volksimpex reikt de eerste aandelen uit

GFC NIEUWSREDACTIE- President-commissaris van de NV Volksimpex tevens de voorzitter van de politieke partij, Pertjajah Luhur, Paul Salam Somohardjo, heeft de eerste aandelen van de vennootschap uitgereikt.

De aandelen zijn op naam verstrekt.

“Ten eerste moet je altijd geloof en vertrouwen in jezelf hebben. Ten tweede ben ik de mensen ook dankbaar dat zij vertrouwen in ons hebben gesteld”, aldus Somohardjo.

De uitreiking geschiedde op 16 juli in het PL-partijcentrum te Beekhuizen.

In het eerste traject zijn er SRD 2 miljoen aan aandelen verkocht. Deze groep aandeelhouders bestaat uit winkeliers, leden van de politieke partij Pertjajah Luhur, burgers en de diaspora.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Cubaans vaccin ‘Abdala’ belooft 100% bescherming tegen COVID-19

Onlangs werd de pas opgerichte NV Volksimpex gelaunched.

De NV heeft een maatschappelijk kapitaal van SRD 10 miljoen. Er zijn 5000 aandelen van SRD 1000 en 50.000 aandelen van SRD 100. Volgens Somohardjo zijn er genoeg aandelen om verkocht te worden.

De NV is opgericht als instrument om duurzaam armoede te bestrijden. In de gestelde doelen van deze NV wordt dat verwoord.

Woorden als export, kleine ondernemerschap zoals pluimveeteelt, verwerken van agrarische producten (gemalen cassave, gemalen pomtayer, snacks als bananen- en cassave chips) geven een beeld van dat beoogde doel.

De NV concentreert zich niet alleen op de import maar ook op de export.

De NV is net als de partij Pertjajah luhur voorstander van een prestatiemaatschappij, een gemeenschap die presteert en niet afhankelijk is van overheidspakketten.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de NV op korte termijn de volkswinkels voorziet van goederen die zelf door de NV worden geïmporteerd.

Voor nu zijn de PL volkswinkels voor de aanschaf van de producten aangewezen op bevriende importeurs, die de goederen tegen groothandelsprijzen verkopen aan deze winkels.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten