fbpx

Nu ook verbrandingsoven in Washabo

GFC NIEUWS- De verbrandingsoven in Washabo werd zaterdag in gebruik genomen door de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias.
Deze oven zal het mogelijk maken afval die moeilijk afbreekbaar is zoals plastic en andere materialen op een milieuvriendelijk te verwerken.
De verbrandingsovens die landelijk geplaatst worden vallen onder het algemeen beheer van de Stichting Bouta’S Milieuplan. In het bestuursressort Kabalebo zal de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst (MGD) van het districtscommissariaat te Apoera het beheer over deze oven voeren. Er zal een plan worden opgesteld voor de verdere vuilverwerking. De gemeenschap zal hieromtrent nader geïnformeerd worden.
Kapitein Sergio Srisria van het dorp Washabo is de president van de republiek Suriname zeer erkentelijk voor de bouw van een verbrandingsoven in het gebied. Hij deed de belofte er goed gebruik van te maken.
Ook Kapitein Carlo Lewis van Apoera is verheugd met de oven vanwege milieuvriendelijke wijze waarop de verwerking zal geschieden.
De minister van Volksgezondheid feliciteerde de gemeenschap met de ingebruikname van de verbrandingsoven. Hij drukte de aanwezigen op het hart er goed van gebruik te maken. Met de huidige Covid-19 crisis waarbij onder andere een goede hygiëne hoog staat aangeschreven, is het gebruik van de verbrandingsoven een stap in de goede richting.
De verbrandingsoven is de 25 ste uit een reeks van 30 ovens die is opgeleverd. Deze zijn opgenomen in de eerste fase van het project.
De verbrandingsovens worden landelijk in verschillende gebieden opgezet door het ministerie van Volksgezondheid.

BEKIJK OOK
Samenleving moet alert blijven en zich niet laten misleiden door Organic