NSK betreurt negatieve kritiek komst Cubaanse artsen

Met grote verbazing heeft de politieke partij Nieuwe Stijl KTPI (NSK) de negatieve kritiek gevolgd rondom de komst van Cubaanse artsen naar Suriname.

“Wij willen benadrukken dat de kwaliteit van de Cubaanse gezondheidszorg op een zeer hoog peil staat, een niveau dat de vergelijking kan doorstaan met welk ander land dan ook. Dat de gemiddelde levensverwachting van de Cubaanse bevolking de hoogste is van Latijns-Amerika, spreekt boekdelen”.

Wereldwijd worden de medische werkers van deze bekende natie zeer hoog gewaardeerd en zelfs in de Verenigde Staten zijn deze medische deskundigen werkzaam in uiteenlopende specialisaties.

In het recente verleden zijn een groot aantal Surinamers met oogklachten geholpen in Cubaanse ziekenhuizen door plaatselijke deskundigen. Dit tot volle tevredenheid van de Surinaamse patiënten.

Ook in ons eigen land zijn inmiddels honderden mensen geholpen door competente, gediplomeerde Cubaanse doktoren en “wie zijn oor te luisteren legt, krijgt emotionele verhalen te horen, getuigenissen van mensen in nood die hun leven te danken hebben aan een Cubaanse arts met of zonder taalbarrière”.

De persdienst van NSK wil er tevens op wijzen dat de medische sector in alle moderne landen, deskundigen telt uit alle werelddelen. Sinds decennia zijn Surinaamse doktoren bekend op Curaçao, Aruba en in Europa. Omgekeerd hebben recentelijk nog artsen en verpleegkundigen uit de Filipijnen goede resultaten neergezet in ziekenhuizen in Paramaribo.

“Niemand kijkt vreemd wanneer hij of zij een Nederlandse hartchirurg ontmoet in ons eigen Academisch Ziekenhuis. Niemand kijkt vreemd wanneer er Surinaamse patiënten vertrekken voor deskundige behandelingen naar Bogota en niemand geeft aan thuis te blijven omdat er daar Spaans gesproken wordt”.

NSK is ervan overtuigd dat er in Suriname nog altijd plaats is voor medische deskundigheid uit andere landen, precies hoe ook andere landen onze doktoren verwelkomen.

Related Posts