fbpx

NSHI zet Lalla Rookh Museum op

Het Lalla Rookh Museum is een initiatief van de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie (NSHI), dat het beheer voert over het Lalla Rookh Complex. De NSHI geeft hiermee invulling aan haar doelstellingen en speelt in op de behoefte binnen de Hindustaanse gemeenschap aan een eigen museum, waar de geschiedenis van deze bevolkingsgroep wordt verteld. Het museum zal op 5 juni 2016 worden geopend.

In verband met het opzetten van het Lalla Rookh Museum houdt de NSHI intakedagen deze maand waarbij de gemeenschap objecten kan afstaan/schenken ten behoeve van dit museum.

In het museum zal de geschiedenis worden verteld van de Hindustaanse immigratie vanaf: India (werving/depot/ overtocht), de aankomst in Suriname (Koelie-depot), contractarbeid op de plantage, overgang naar klein landbouw, onderwijs, politiek, intrede in andere beroepen/ambachten, onafhankelijkheid tot heden.

Om dit project te laten slagen is hulp vanuit de gemeenschap van belang. Het museum rekent dan ook op de gemeenschap om hierin haar bijdrage te leveren en roept deze op om in eigen huis, bij familie of vrienden te kijken naar oude objecten die vallen binnen één of meer van de bovengenoemde categorieën. Het is de wens om zoveel mogelijk authentieke objecten te verkrijgen die hun oorsprong hebben bij de contractanten of de eerste generatie nakomelingen.

Het museum is daarom op zoek naar onder meer: oude muziekinstrumenten, foto’s, artikelen, kleding/schoeisel, sieraden, oude gereedschappen (landbouw en andere ambachten), huishoudelijke gebruiksartikelen, films, audio en oude geschriften.

Tijdens deze intakedagen krijgt de gemeenschap de kans het object te schenken of in bruikleen af te staan aan het museum.

Het Lalla Rookh Museum roept eenieder op om zijn of haar bijdrage te leveren bij de totstandkoming van dit museum.

De intake dagen ten behoeve van het Lalla Rookh Museum zijn op dinsdag 14 en donderdag 16 juli 2015 en dinsdag 21 en donderdag 23 juli 2015 van 18.00 – 20.00 uur in gebouw 2 op het Lalla Rookh Complex.

Naar meer berichten...