fbpx
“NPS zal excellence tonen binnen regering”

GFC NIEUWS- “Ongeacht in welke positie de NPS meedoet in de regering zal zij haar excellence tonen bij de wederopbouw van dit land.”

Deze statement deed NPS-voorzitter Gregory Rusland vandaag tijdens de structurenvergadering van de partij. Tijdens de vergadering zijn de leden geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot onder andere het beheren van de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en dat van Ruimtelijke ordening en Milieu.

Beide ministeries hebben volgens Rusland belangrijke verantwoordelijkheden. “En zoals de partij aan het volk beloofd heeft een bijdrage te zullen leveren aan de ontwikkeling van het land, zal de partij dit ook doen onder alle omstandigheden. We hadden graag onderhandelingen gehad op basis van wederzijdse visies, maar wij zullen aantonen dat wij het werk zoals door ons is aanvaard, aankunnen.”

De focus op de twee ministeries slechts is volgens de partijvoorzitter verkeerd. Het gaat om het leveren van een brede en kwalitatieve bijdrage aan de ontwikkeling van het land. Daarbij is vasthoudendheid aan gemaakte afspraken een belangrijke voorwaarde om het politieke imago van ons land nationaal en internationaal op te boosten.

De NPS wil niet riskeren dat het slechte beleid van de afgelopen 10 jaren wordt gecontinueerd. Om die reden zegt Rusland dat de volkswil zal worden gerespecteerd en dat de partij zal moeten meewerken dat zo snel mogelijk het bestuur van het land verandert. Daaraan zal de NPS, volgens de partij topman een van oudsher belangrijke bijdrage leveren.

“Indien er onbetrouwbare personen dan wel partijen zijn, zal het volk zich daarover uitspreken. Hij deed een dringende oproep aan partijgenoten om aan de slag te gaan. Wij gaan er iets van maken. Over een paar jaar zal een ieder praten over het nieuwe ministerie.”

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…