fbpx

“NPS wil Suriname opnieuw leiden”

De NPS afdeling Commewijne heeft op dinsdagavond te Meerzorg in Commewijne het nieuwe bestuur onder leiding van Marlon Budike gepresenteerd aan de samenleving. NPS-voorzitter Gregory Rusland memoreerde in zijn toespraak het feit dat de NPS onder een treurige omstandigheid een zetel in DNA krijgt, maar riep de aanwezigen op zich er hard voor in te zetten dat de zetel behouden blijft voor de Nationale Partij Suriname. “Uw kinderen, familie maar ook uw buren en kleinkinderen zult u moeten aansporen om in 2020 bij de verkiezing voor een nieuwe DNA het huis uit te gaan om een stem uit te brengen op de NPS”.

Deze regering heeft het volgens Rusland gepresteerd om een begroting voor 2019 in te dienen van 15 miljard Surinaamse Dollar, terwijl zij maar SRD 6,5 miljard ontvangt uit belastingen en andere inkomsten zoals goud royalties.

Om haar beleid uit te voeren heeft de regering aangekondigd alvast SRD 7 miljard te gaan lenen. “Dit is onacceptabel”, zegt de NPS-voorzitter. “Daarom druk ik u op het hart ervoor te zorgen dat deze regering na 2020 het niet meer voor het zeggen heeft in ons land. Wij van de NPS gaan voor goed en verantwoordelijk bestuur en zijn bereid opnieuw de hoogste functie van het land in te vullen. De NPS heeft bewezen Suriname te kunnen leiden en verantwoordelijkheid te nemen nadat er een puinhoop is gemaakt van het land”.

OOK INTERESSANT
Zwaar mishandelde man valt op wegdek en wordt overreden door personenauto

Budike sluit zich hierbij aan en heeft zijn gehoor voorgehouden dat de enige oude elementen van de NPS “normen en warden zijn, die we kennen uit de heilige geschriften. Mijn bestuur is een jong en dynamisch gezelschap van hard werkende NPS-ers dat dagelijks en wekelijks de mouwen opstrookt en zich inzet voor het politieke werk. Ik ben trots op jullie. Als hoe een pompoenplant groeit, zijn wij bezig de NPS boodschap te verspreiden in Kauwna en daardoor zullen we onze zetel in DNA behouden”.

Het nieuw NPS-bestuur afdeling Commewijne wordt verder gevormd door:
Ratha Kewal, Manodjkumar Sahai, Helene Lith, Anneke Troenodjojoto, Wilgo Sodiko, Mohamed Ishaak, Ulrich Nijman, Ralf Maroeia, Vanencia Doelmoengin, Vincent Madarbaks, Brigitta Bobie, Juantino Djopawiro en Bisoendath Jakhari.(GFC)