fbpx

NPS: we zitten midden in een moeilijke periode op alle fronten

GFC NIEUWS- Het kerstfeest wordt dit jaar gevierd op een wijze die wij geen van allen voorzien hadden.
We zitten midden in een moeilijke periode op alle fronten, waarbij de focus nu voornamelijk gericht wordt op de Covid-19-crisis.
Anders dan voorheen worden wij gedwongen om het kerstfeest te vieren op dezelfde sobere wijze als het verhaal over de geboorte van het kindje Jezus. Toen was er geen sprake van uitbundig feesten en eten. De dieperliggende boodschap was wel geloof, hoop en liefde.
Met deze aspecten dienen wij te beseffen dat de wereld en zo ook de mensheid betere tijden tegemoet mag zien als wij daarin geloven en ons geloof omzetten in liefde voor elkaar.
De mensheid zal moeten beseffen dat asociaal gedrag en slechts het willen behartigen van het eigen belang vooral in materieel opzicht geen vrede noch welbehagen op deze aarde zal brengen.
De sfeer van vreugde die wij tijdens het kerstfeest vieren, heeft alles te maken met de boodschap van verlossing en de hoop op een zekere toekomst.
Wanneer deze vreugde wordt omgezet in slechts het verlangen naar materiële zaken, dreigt de gedachte en de betekenis van kerst verloren te gaan.
Laten wij het geschenk van liefde en goedheid in onszelf zoeken en aan elkaar aanbieden. Vooral aan degenen die verdrietig, ziek en eenzaam zijn.
Nu wij door de Covid-19-pandemie extra op onszelf en onze medemens moeten letten, is de oproep van de NPS om deze kerst in het teken te plaatsen van bezinning met daarbij de duidelijke vraag: “Wat kan ik voor de andere betekenen?” Geef daaraan invulling met liefde, goedheid en vreugde.
De NPS wenst u vredige kerstdagen toe.
Gregory Rusland, voorzitter

BEKIJK OOK
25-jarige man doodgeschoten bij drive-by shooting