fbpx
NPS-voorzitter: V7 neemt op 25 mei over

V7 is bezig met de voorbereiding om het land over te nemen na 25 mei, zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland. In dat kader is er een verkiezingsprogramma ontwikkeld waarin diverse issues zijn opgenomen om het land economisch te herstellen.

Rusland zegt de bezorgdheid van de leider van C-47 Robby Berenstein te delen. Die maakt zich onder meer zorgen over de uitvoering van de sociale wetten, langzamerhand nadert de regering de belastingvrije grens, er worden verhogingen doorgevoerd die nadelig zijn voor de arbeidende klasse, de werkgelegenheid baart zorgen en er is zoveel waas rond de overname van de Suralco.

Rusland meent dat V7 in haar verkiezingsprogramma degelijk rekening heeft gehouden met de issues die zijn opgesomd door de Berenstein, die in zijn toespraak de leiders van de samenwerkende combinatie opriep deze zaken aan te pakken na het verwerven van regeermacht.

Ook Rusland is met name bezorgd over de verwikkelingen rond Suralco. De regering is bezig maatregelen te treffen om de zaak op te vangen, maar het probleem is volgens hem dat er geen sprake is van transparantie.

Wanbeleid

Rusland merkte vrijdagavond tijdens een Wrokoman Manifestatie in het SPA-gebouw verder op dat de arbeidende klasse op dit moment heel veel problemen ondervindt die te maken hebben met het wanbestuur dat gevoerd is de afgelopen 5 jaren.

De V7 – leiders hebben keer op keer erop gewezen dat deze regering niet instaat is om op een verantwoorde wijze om te gaan met onze financiën. De samenleving heeft het volgens Rusland bijzonder moeilijk en het wordt steeds moeilijker.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…