fbpx

NPS-voorzitter Rusland: Kwestie Alcoa/Suralco doet ons pijn

GFC NIEUWS- “We hebben de Alcoa/Suralco-kwestie gevolgd. We gaan er over blijven praten want het doet ons pijn, ” zegt de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland.

West – Suriname was een ‘oppurtunity’ die Suriname had. De NPS was begonnen met het project in 1975-1976, om West-Suriname te ontwikkelen zei de NPS-leider tijdens een bijeenkomst van de partij. “Toen kwam de coup onder leiding van de NDP. Ze stopten alle projecten waarmee de NPS bezig was en voerden een ander beleid uit.”

Rusland vervolgt: “En we zien waar dat beleid ons anno 2019 heeft gebracht. De huidige president gaat nu pas kijken wat er gedaan kan worden in West-Suriname, terwijl de NPS daar al mee bezig was. NPS heeft een visie. We moeten een land creëren waarin alle Surinamers zich prettig voelen. Geen situatie waar de regering bepaalt, wat op tafel komt. Dat kennen we niet en dat willen we niet.”

“We willen een vrij Suriname, waar kinderen kunnen eten voordat ze naar school gaan. Wij willen een land waar mensen niet bang zijn, om naar de dokter te gaan. Geen situatie waar men niet weet hoe de dokter te betalen. We zien de puinhoop in de gezondheidszorg. Wij als de NPS stellen ons beschikbaar ‘foe tjar a kenki kon baka’, ” beloofde Rusland.

De NPS-leider wees er verder op dat de grootste inkomsten die wij vandaag hebben als land is het geld van Iamgold/ Newmont. “Dat zijn bedrijven die de NPS in het land heeft gebracht. Als de groene partij geen contact had gelegd met Iamgold in 2002/2003 en het aantrekkelijk had gemaakt voor het bedrijf om te investeren in Suriname, dan was er geen goudsector in Suriname. Er wordt wel op kleine schaal goud gewonnen, maar het land verdiend er niet veel aan. Op dit moment moeten we het hebben van de belastingen en de goudbedrijven.”

BEKIJK OOK
Criminelen dringen woning slapende moeder en dochter binnen en binden slachtoffers vast met tiewraps

Rusland: “Wij moeten kijken naar meer mogelijkheden om het land winst te laten maken. De inkomsten van het land dekken de schulden niet en kunnen een land niet draaiende houden.”

Hij riep op om tot het laatste moment te vechten om veranderingen in Suriname door te voeren. “Vandaag is er door het beleid van de huidige regering geen perspectief. Er is een puinhoop van het land gemaakt en wij zullen ervoor moeten zorgen dat de komende maanden er zodanig wordt gewerkt dat de NPS weer in het machtscentrum komt en weer deel zal uitmaken van de regering.”

“De aankomende verkiezingen zijn bepalend voor ons. Maakt u de keus voor de NPS. Laat de groene partij een behoorlijke overwinning krijgen, zodat het land weer op spoor gebracht kan worden, ” aldus Rusland.