fbpx

NPS-voorzitter: de regering kijkt ook naar deviezen pensioenfondsen en parastatale bedrijven

GFC NIEUWS- “De regering is in ernstige problemen en kijkt ook naar de deviezen van pensioenfondsen en parastatale bedrijven”, zegt de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland.

De NPS-topper ging zondag op het jaarlijks partijcongres in op actuele zaken, zoals de uitspraak van de Krijgsraad en de financiële crisis in Suriname.

“We kunnen niet happy zijn met de activiteiten van de regering op dit moment. De regering is nu naarstig op zoek naar financiën om te doen wat ze beloofd had. De regering is echter niet in staat om datgenen te doen wat die heeft gezegd,” haalde Rusland aan die niet onder de indruk is van het bezoek van president Desi Bouterse en delegatie aan China.

“De president en gevolg hebben in China een heleboel leningsovereenkomsten getekend. Het is triest gesteld met de activiteiten van de regering. Zij moet 120 miljoen Amerikaanse dollars betalen aan Alcoa voor energie die ze geleverd heeft.”

BEKIJK OOK
PURP lanceert jongerencampagne “Wij erven deze stad” op AdeKUS

“De rechterlijke macht heeft recent de president veroordeeld tot 20 jaar cel. NPS houdt vast aan de principe van de rechtstaat. Wet en recht moeten gelden voor iedereen.

“De NPS bemoeit niet vanuit de politiek met wat er gebeurt binnen de rechterlijke macht. Er is rust nodig om te focussen op de problemen die het land heeft. De zaken binnen de rechterlijke macht, moeten gerespecteerd worden.

“Laat u niet in de war brengen door verschillende peilingen. Het beleid van de huidige regering, moet per mei 2020 stopgezet worden. Er zijn gesprekken gevoerd met verschillende politieke partijen en moet de NPS een goede positie krijgen in de aankomende regering,” aldus Rusland.