fbpx

NPS: Vergaren financiën Suriname door investeren, niet door lenen

GFC NIEUWS- Tijdens de bijeenkomst van de NPS te Latour op 8 september kwamen verschillende krachtige waarschuwende speeches en raadgevingen aan de orde.

NPS-lid Meredith Holter ging in op de overvolle klassen in Latour en kinderen die niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Er was genoeg geld in s’ landskas om scholen te bouwen toen de paarse partij de macht overnam. Wat hebben ze gedaan, vroeg Holter zich af.

“Ze kopen boeken die we niet kunnen gebruiken en ze hebben een systeem gebracht in het onderwijs dat onze kinderen frustreert. NPS had onderwijs niet in handen, toen zij in partij combinatie verband de regeer macht overnamen waardoor ze niet veel konden doen. Maar de NPS heeft knappe-en geschoolde mensen in haar buidel.”

“Geef de groene partij genoeg zetels als u wilt dat de NPS in de toekomst oplossingen moet brengen voor het land. We willen eraan werken dat alle vroege schoolverlaters weer naar school gaan en als ze naar school gaan willen we ze helpen met een financiële ondersteuning. De groene partij is zich ervan bewust, dat alle mensen nodig zijn, om het land op te bouwen, om Latour op te bouwen. Leren is de sleutel tot ontwikkeling,” aldus Holter.

De voorzitter van de onderafdeling Paramaribo, Ivanildo Plein, zei dat het niet makkelijk gaat zijn. “We gaan moeten vechten. Het verspreiden van de info van de NPS aan elkaar is erg belangrijk. Ook de propagandisten zullen op de verkiezingsdag, zeer belangrijk zijn want zij moeten het volk overtuigen waarom op de groene partij gestemd moet worden. De verandering moet komen, omdat het niet goed gaat in het land. De koers is gestegen. We hebben de verantwoordelijkheid om de huidige regering naar huis te sturen,” aldus Plein.

NPS lid, Wayne Telgt, noemt de projecten van de regering goed en slecht. “De inhoud van de projecten zijn gebaseerd op eigen belang, corruptie en vriendjespolitiek. De groene partij heeft respect voor mensen. De regering steelt van het volk. Wij waarschuwen u, voor wat er nog zal komen tussen nu en de verkiezingen. Wij gaan u de voorlichting geven en erop wijzen dat op 25 mei, wij dit land gaan bevrijden. Want a sari, a sari, a sari,” aldus Telgt.

BEKIJK OOK
42-jarige doodgereden motorrijder kwam op rijhelft vrachtwagenbestuurder

Bestuurslid Patricia Etnel deelde mee dat vaak de vraag word gesteld in het veld: waarom moet ik stemmen op de NPS? Wat is de reden? De partij heeft veel ervaring in het bestuurlijke, zei Etnel.

De vraag rijst: heeft de NDP ervoor gezorgd dat ik een betere toekomst heb, dat ik een betere basis heb? “Het gaat niet goed in Suriname. Er moet werkgelegenheid gecreëerd worden. De belangrijkste reden om op de NPS te stemmen, is dat de partij ervoor zorgt dat de toekomst van de burger veilig is.

Voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, gaf aan dat Suriname in de problemen is. “Problemen die wij niet verdienen. Wij verdienen beter. De huidige regering heeft de ruimte gehad om het land te besturen. Bij overname kregen ze de basis van de NPS, om het land goed te leiden. De problemen die er nu zijn, kunnen alleen door een kundige regering opgelost worden.”

“De basis van de productie in het land is gelegd door de NPS. Financiën krijg je in een land door investeerders en niet door het lenen van geld. Men heeft er een puinhoop van gemaakt. Suriname heeft momenteel een pakketten economie. Een goede economie kan gerelateerd worden aan de NPS en een slechte aan de NDP. We hebben alles in huis om het land te besturen,” aldus de partijvoorzitter.