fbpx
NPS-vergadering Bernarddorp: stuur Bouterse en zijn regering de laan uit

GFC NIEUWS- Bernarddorp in het district Para krijgt een stiefmoederlijke behandeling. Huizen worden niet toegewezen, boeren worden niet gewaardeerd, kortom de potentie wordt niet optimaal benut.

Dit kwam naar voren tijdens de wijkvergadering van de Nationale Partij Suriname (NPS) in Bernarddorp op 7 maart.

Patricia Etnel haalde aan dat het thema van de Internationale Dag van de Vrouw vrijheid is, echter is de vrouwen afgenomen. “Vrijheid om te kopen wat je wilt, is er niet meer. Vrijheid om te denken over de toekomst van jou en je kinderen is er niet meer. De vrijheid om te ondernemen, is er niet meer. De vrijheid om aan een beter morgen te denken, is er niet meer. Als vrouw ga je na wat te doen om weer vrijheid te hebben. Daarbij speelt het hebben van een goede leider een belangrijke rol,” gaf de parlementariër mee.

Monique Sowidjojo haalde aan dat het grootste deel van het volk het zwaar heeft. De koersen stijgen elke dag. “De prijzen in de winkels stijgen. Het is niet de schuld van de winkeliers of ondernemers dat de prijzen zo hoog zijn. Jullie moeten de schuld geven aan de regering Bouterse en hun slecht beleid. Wat kunnen we doen om een verandering te brengen aan deze situatie? We moeten deze verkiezingen stemmen op een partij die betrouwbaar is en deskundigheid heeft. Het doel van deze verkiezingen is de regering Bouterse de regeermacht ontnemen. NPS is de partij die stabiliteit kan brengen in het land.”

Richard Slijters vindt dat er ordening moet zijn om ontwikkeling teweeg te brengen. In Bernarddorp ontbreekt net dat stukje ordening om ontwikkeling te brengen. Er moet plek zijn voor productie. De boeren in Para krijgen niet de juiste betaling om hun business goed te leiden. Er is eerder gesproken over een tweede melkfabriek in Para, maar dat is nooit van de grond gekomen. We hebben een laboratorium nodig om het water dat hier geproduceerd is te testen om naar het buitenland te exporteren. Wij moeten allemaal de gelegenheid krijgen om een eigen bedrijf te ontwikkelen. De kinderen van ons hebben momenteel geen kijk op een goede toekomst,” aldus een bezorgde Slijters.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…