NPS-topper Fernald: de regering brengt ons naar de Filistijnen

De regering brengt ons naar de Filistijnen omdat er minstens 8 miljard (SRD 8000 miljoen) extra geleend zal worden zonder dat de geldmiddelen gebruikt zullen worden voor rendabele productieve investeringen, zegt NPS-topper Ivan Fernald.

De regering Bouterse- Adhin volhardt in een torenhoge begroting en geeft daarmee volgens Fernald te kennen dat zij het expansief uitgavenbeleid niet zal wijzigen. “Het dringend verzoek van de Vereniging van Economisten (VES) om de uitgaven te matigen is aan dovemans oren gezegd. De regering gaat moedwillig voorbij aan het feit dat stoeien met geld uiteindelijk zal leiden tot verdere verarming van het volk. Het getuigt van volledig gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef als het desastreus financieel beleid gecontinueerd wordt”, meent Fernald.

Hij voert verder aan dat alleen door productie wij onze verdiencapaciteit kunnen vergroten. “De regering heeft lak aan het Surinaamse volk en blijft maar lenen en uitgeven. Alleen al aan aflossingen van de rente op de schuld moet er meer dan SRD 1 miljard (1000 miljoen) betaald worden. Met dat bedrag (SRD 1000 miljoen) zouden er 10.000 volkswoningen gebouwd kunnen worden ter waarde van SRD 100.000. Dat zijn duurzame investeringen waarvoor de burger eveneens een steentje kan bijdragen in de vorm van huurkoop. Het huisvestingsprobleem zou hierdoor aanzienlijk verlicht worden. De regering is echter kortzichtig en onverantwoordelijk. Het is voor hen belangrijker om delen van het volk te paaien met pakketten en leuke tijdelijke voorzieningen in de hoop stemmen te winnen bij de verkiezingen op 25 mei 2020”.

Wat zal de DNA doen?

Gewetensvolle parlementariërs horen volgens Fernald te kiezen voor het belang van het toch al zo getergd en verarmd volk. Zij zijn volksvertegenwoordigers en moeten de durf hebben om nee te zeggen tegen de president. “Ik vrees echter dat de oppositie niet veel parlementariërs mee zal kunnen krijgen om stelling te nemen tegen de forse begroting die ons op termijn naar de maan zal brengen. Het is gebleken dat veel DNA-leden liever denken aan hun politieke carrière en dat betekent dat je in een goed blaadje moet staan bij de president. Volksverlakkerij wordt helaas niet rigoureus afgestraft in Suriname”, besluit de politicus.

Overige berichten