fbpx

NPS-topper Etnel: ik buig mij voor Vrouwe Justitia

GFC NIEUWS- “Ik buig mij voor Vrouwe Justitia. Ik sta achter de verklaring van de NPS. De NPS vindt dat alle gelegenheid moet worden geboden aan de justitiële autoriteiten om haar onderzoek inzake deze kwestie te doen.”

Dit schrijft NPS-partijtopper tevens DNA-lid, Patricia Etnel, op Facebook.

Etnel: “de partij heeft een traditie van respect voor een vrij en onafhankelijk rechts- en justitieel systeem en wacht de resultaten van het onderzoek dat nu tegen Telgt gaande is met belangstelling af.”

Voormalig NPS-topper Wayne Telgt werd vorige week vrijdag ingesloten, nadat een moeder van een 16-jarig meisje aangifte tegen hem deed van seksueel misbruik van haar dochter. De inverzekeringstelling van Telgt werd maandag met 30 dagen verlengd.

Etnel zegt hierover verder:

“Voor mij is het duidelijk: dit is onacceptabel. Meisjes hebben het al heel erg moeilijk. Ze worden slecht beschermd. Het beleid van de regering is slecht en zwak: geen gezinsbeleid! En dan wil ik het niet hebben over ons jeugd- en kinderbeleid, dat is nog meer ‘spang ede’.”

BEKIJK OOK
Regering komt er niet onderuit: saneer ambtenarenapparaat of blijf geld lenen

“Ik verwacht dus dat elk individu die een vooraanstaande positie inneemt één ding zeker doet: onze meisjes beschermen.”

Wijsheid

“Wij kunnen met z’n allen met stenen gooien en zeggen hoe slecht en wreed Wayne is. Vreselijk wat hij heeft gedaan. En ja het is vreselijk. Maar wijsheid is in deze geboden en waarom? Elk verhaal kent 2 kanten, dat is de waarheid.”

“De rechter zal beide kanten van het verhaal plaatsen op de weegschaal van Vrouwe Justitia en op basis daarvan zal er een uitspraak komen. En wat de uitspraak ook mag zijn: Patricia Etnel zal buigen ervoor en het respecteren en niemand oproepen om te protesteren tegen de rechterlijke macht of de rechter te bekladden en te besmeuren met laster en smet.”

“Ik buig mij voor Vrouwe Justitia en vraag u allen om het voorbeeld te geven.”

“Suriname op weg naar een volwassen democratie: NPS de trendsetter.”