NPS organiseert informatiebijeenkomst over monetaire situatie

Om een duidelijk inzicht te verschaffen wat er op monetaire gebied de afgelopen periode is gebeurd, organiseert de NPS een informatiebijeenkomst op vrijdag 15 februari aanstaande in Grun Dyari.

De Nationale Partij Suriname vindt het abrupte terugtreden van de Governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Glenn Gersie, ervoor zorgt dat de economie en monetaire beleid van het land in zeer ernstige fase is beland.

Het hoofdbestuur van de NPS wijst de regering Bouterse-Adhin erop dat het beleid dat tot nu toe wordt gevoerd geenszins ten goede is van het volk van Suriname. De afgelopen bijna 10 jaren beleid van president Bouterse is voor iedereen duidelijk geworden dat de armoede onder grote delen van de Surinaamse bevolking toeneemt en dat er een halt moet worden geroepen.

De inleiders op de bijeenkomst van de NPS zijn: Jim Bousaid en Tony Caram. Deze deskundigen zullen hun visie etaleren naar aanleiding van de recente ernstige ontwikkeling bij de Centrale Bank van Suriname, die ook door de vakbond van personeel bij de CBvS als zeer schokkend wordt ervaren.

De voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, vindt het van belang om een dringende oproep te doen aan iedereen om in Grun Dyari te komen luisteren naar de presentaties van deze ingewijden oud bankiers.

Hij verduidelijkt nogmaals het onderwerp: Aan de orde komen o.a. de rol van de CBvS in het staatsbestel en de consequenties van het besluit van de regering om nu binnen dit orgaan in te grijpen en de onafhankelijkheid van de bank in het geding te brengen.-.

Overige berichten