NPS: NDP-regering heeft beste ontwikkelingskansen gehad

GFC NIEUWS- De NDP-regering heeft de beste ontwikkelingskansen gehad, maar heeft die niet benut, zegt de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland.
“De prijs van olie was het hoogst in 2011, 2012 en 2013. Het internationaal bureau Fitch zegt dat Suriname er een puin van heeft gemaakt. Jullie zijn niet meer kredietwaardig. De andere landen zijn argwanend om zaken met Suriname te doen en geld te lenen, omdat ze niet weten als ze hun geld terugkrijgen. En dat is de situatie waarin de regering ons gebracht heeft”, somt Rusland op.
Hij is van mening dat een regering met inzicht en kunde zou weten dat zij in 2011, 2012 en 2013 toen er geld was, een deel van de inkomsten aan een kant moest zetten, zodat in minder goede tijden er een reserve zou zijn. “Er is een Stabilisatiefonds aangenomen in DNA, maar als je een Stabilisatiefonds op papier hebt opgezet, is dat nog niet alles.
“Toen de NPS aan de macht was in 2005-2010 hebben we wat verdiend met de natuurlijke hulpbronnen, maar niet zoveel als wat de NDP-regering heeft verdiend. Ik was de minister van Natuurlijke Hulpbronnen tijdens de NPS-regering. Er was geen Spaar – en stabilisatiefonds, maar we hebben er voor gezorgd dat er geld aan een kant is gezet. Dat betekent dat er inzicht was.”
“De financiële crisis enkele jaren terug heeft Suriname kunnen overleven, zonder dat één Surinamer het gevoeld heeft,” haalt Rusland verder aan. “Wij hebben gezorgd dat er spaargelden waren. Men houdt u voor de gek. Ze doen alsof er een Spaarfonds is. Wij zullen er voor zorgen dat de kinderen en kleinkinderen het goed hebben. Oude mensen hoeven niet bang te zijn om ziek te worden tijdens ons beleid. Er zullen goedbetaalde banen zijn,” belooft Rusland.

Overige berichten