fbpx
NPS moet ook binnengehaald worden in Saramacca

Tijdens een drukbezochte vergadering van de Pertjajah Luhur te Catharina Sophia in het district Saramacca, heeft partijvoorzitter Paul Somohardjo aangegeven dat gelet op het meerderheidsstelsel, V7 de strijd op regionaal niveau in dat district al heeft gewonnen.

“Ala den ressort ini Saramacca, na wi o wini ala. De meerderheid wordt hier door V7 bepaald”, sprak Somohardjo overtuigend.

Volgens de PL-topman is Saramacca een aangelegenheid van V7. Vanwege de slechte politieke ontwikkelingen van de NDP binnen dat district, heeft de V7 geen waardige tegenstander. De kleine partijen die meedoen aan de verkiezingen zijn voor V7 geen match. “Eigenlijk hebben we hier al gewonnen”, zegt de politicus.

Het rest V7 slechts op het niveau van De Nationale Assemblee betere resultaten te boeken dan de vorige verkiezingen. Het streven is de NPS te helpen aan het behalen van een zetel in dat district.

Volgens de vorige verkiezingsresultaten hebben de PL en de VHP elk één zetel behaald. Op ruim 300 stemmen na is dit de NPS, die ook een kandidaat had, niet gelukt een zetel te behalen. “NPS moet ook binnengehaald worden in Saramacca; nu met behulp van onze overige partners zal dat geen probleem zijn”.

Hij gaf ook stemadvies aan de achterban van de combinatie welke moet resulteren in het behalen van de derde zetel.

Tijdens deze activiteit van de partij zaterdagavond, zijn de kernen Boskamp en Kamponbaru geïnstalleerd. Enkele stonfutu’s van de partij kregen een plakkaat als blijk van waardering.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.