fbpx
NPS: Laat je leiden door het licht

GFC NIEUWS- In haar Divali-boodschap roept de Nationale Partij Suriname (NPS) een ieder op om zich te laten leiden door het licht.

Immers, staat dit religieus feest voor de overwinning van het licht over de duisternis, het goede over het kwade en de waarheid over onwaarheid. De NPS beseft dat elkeen momenten kan hebben waarop het slechte de overhand dreigt te nemen.

In sommige gevallen spoort dat negatieve aan tot het ondernemen van acties die pijnlijke gevolgen kunnen hebben voor de persoon zelf, maar zeker ook anderen.

Het is volgens de partij belangrijk dat het Divalifeest door alle Surinamers in bezinning wordt gevierd. De hamvraag daarbij is hoe het licht te kunnen vinden voor en in onszelf om vanuit dat punt te kunnen werken aan een beter mens.

Een aantal godsdienstige feestdagen zoals Divali herinneren eraan dat het licht nimmer overschaduwd mag worden door de duisternis. Deze momenten zorgen ervoor dat mensen die in het donker dreigden te verdwalen, kunnen terugkeren op het juiste pad.

Ook Suriname heeft de afgelopen jaren genoeg te lijden gehad van valse voorstellingen die ons zowel financieel als maatschappelijk zwaar hebben getroffen. Voor velen een uitzichtloze situatie, waarbij nu vanuit het regeerbeleid wordt gewerkt aan gerichte oplossingen.

De NPS staat wederom voor de uitdaging om mede inhoud te geven aan het beleid dat verlichting op alle ontwikkelingsgebieden moet helpen brengen voor het volk. De partij gaat geen enkele strijd voor verbetering uit de weg en zal haar toorts, de frambo die nog altijd fier als teken van licht in het donker staat, dragen naar een betere toekomst.

Vult u zich met dit licht, deze energie en dit teken van hoop en positiviteit zodat gezamenlijk kan worden gewerkt aan een beter Suriname. Wij wensen u een Subh Divali.

NPS-voorzitter Gregory Rusland

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…