fbpx
NPS informeert partijgenoten over misstappen regering

Tijdens een vrijdag gehouden reguliere bijeenkomst van de NPS, heeft voorzitter Gregory Rusland de leden en andere belangstellenden geïnformeerd over aankomende wetten, maar ook de besluiten van de regering Bouterse-Adhin over te sluiten leningen.

Rusland ging in op de wetten die de afgelopen dagen intensief in DNA zijn besproken. Er is gesproken over de aanpassing van de kieswet, het decreet van de verkiezingen en de grondwet. De NPS-voorzitter haalde aan dat er commotie is ontstaan tijdens de besprekingen van deze wetten.

Verder besprak de NPS-voorzitter het verslag “Evaluatie kiesstelsel” met de aanwezigen. Dit verslag is door oud-president Jules Wijdenbosch voorbereid. Midden 2016 zijn de discussies over de aanpassing van de kiesregeling van start gegaan. Verschillende partijen zijn betrokken bij de discussies waaronder ook de NPS.

De groene partij vond het niet nodig deel te nemen aan de discussies, maar heeft toch haar bijdrage geleverd. Zij gaat niet mee met de manier waarop de regering deze regeling wil doordrukken.

Verder gaf Rusland zijn gehoor mee dat er nu drie conceptwetten worden behandeld in DNA. Het gaat om aanpassingen van de grondwet, de kiesregeling en het decreet. Er is al een commissie van rapporteurs in het leven geroepen om dit alles te bespreken.

De NPS werkt niet mee aan veranderingen die een impact kunnen hebben op de verkiezingen van 2020. De groene partij staat wel open voor veranderingen voor het verkiezingsjaar 2025.

Een andere zaak die de NPS-voorzitter aanhaalde, is de lening die de regering wil nemen voor rehabilitatie van de luchthaven te Zanderij. Het gaat om een lening van 200 miljoen Amerikaanse dollars. NPS heeft geen problemen met het sluiten van leningen, maar die moeten wel doordacht zijn.

De opgelopen schulden zijn onder de regering Bouterse met zesmaal verhoogd in vergelijking met de regeerperiode van oud-president Ronald Venetiaan. “We zijn dus in de gevaren zone”, waarschuwt Rusland.

Tot slot haalde Rusland aan dat de NPS in 2015 was gevraagd om een samenwerking met de NDP aan te gaan. “Er is hiervoor bedankt en gezegd dat de groene partij vanuit de oppositiebanken een bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van het land”. Rusland adviseerde de aanwezigen om te stemmen op een partij die het land op verantwoordelijke wijze kan besturen.(GFC)

Meer nieuws

Toename aantal doden door corona in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…