fbpx

NPS hoopt woensdag juridisch advies binnen te hebben

Het hoofdbestuur van de Nationale Partij Suriname (NSP) heeft zaterdag vergaderd over het terugroepen van de parlementariërs Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan door de Pertjajah Luhur en de mogelijke consequenties die daaruit voor de groene partij voortvloeien.

Een team van juristen zal zich hierover buigen. Gehoopt wordt uiterlijk woensdag over het advies te kunnen beschikken.

Indien het Centraal Hoofdstembureau (CHS) de terugroeping van Sapoen en Chitan erkent, dan zal Prim Sardjoe van de NPS de plaats van Chitan innemen, terwijl Barkat Mohabali van de VHP in de plaats komt van Sapoen. Het CHS heeft echter aangegeven geen wettelijke gronden te zien voor terugroeping, waardoor volgens dit instituut geen vacature is ontstaan.

Zowel de VHP als de PL hebben inmiddels een kort geding aanhangig gemaakt tegen het CHS. De VHP vindt onder meer dat de terugroeping van Sapoen en Citan een feit is en dat er als zodanig een vacature is ontstaan. Ook de PL vindt dat beide parlementariërs teruggeroepen zijn. Eerder had PL-voorzitter Paul Somohardjo gesteld dat het CHS niet de bevoegdheid heeft te toetsen of er al dan geen wettelijke gronden zijn voor terugroeping.

Overige berichten