NPS gaat voor zetelwinst in Coronie

In Coronie is op 5 januari een nieuw NPS-afdelingsbestuur geïnstalleerd. Voorzitter Maikel Winter vormt met veertien leden het bestuur. Er is veel werk voor het nieuw bestuur. Eén van de taken is de mensen in Coronie mobiliseren. NPS-voorzitter Gregory Rusland moedigde de Coronianen aan het bestuur te ondersteunen.

De voorzitter van de NPS, Gregory Rusland, zei in zijn speech dat mensen bereid zijn de groene partij te ondersteunen. De huidige regering gaat alles eraan doen om te laten blijken dat het goed gaat in het land, “maar dat is een leugen”, waarschuwde Rusland.

Hij meent dat de enige partij die verandering kan brengen, de NPS is. De partij moet de keuze van de bevolking zijn, vooral in Coronie. “We gaan voor alle 2 zetels in Coronie. Voor de puinhoop die is gecreëerd, moet er een oplossing komen”. Hij beloofde dat de NPS terugkomt om de faciliteiten in Coronie in orde te maken.

Voorzitter Winter van het afdelingsbestuur hield zijn gehoor voor dat er met de mensen gesproken zal worden. “Het word een tof werk, maar de NPS moet weer de mammoetpartij van weleer worden. De NPS is al jaren niet meer zichtbaar in Coronie, desalniettemin heeft de partij heel veel gedaan in het kokosdistrict. Laat niemand van buiten u verblinden met een pakket waarschuwde”, hij.

Bestuurslid Edo Cruden legde uit dat hij het besluit heeft genomen zich aan te sluiten bij de NPS aan de hand van een droom. “Wan nieuw winti o wai in Coronie”, voorspelde de oud NDP-er.

DNA-lid Patricia Etnel zei dat er voorbereidingen worden getroffen voor de grote dag in 2020, de dag van de verkiezingen op 25 mei. “Als je van Coronie houdt stem je niet meer op de NDP”, adviseerde ze.

Etnel maakte in haar speech onder andere een vergelijking van de kinderbijslag van voor en na 2010. “Denk goed na welke leider je wilt hebben, wat je wilt, is ontwikkeling, Coronie is een district van ontwikkeling. De NPS mag niet verliezen, alle zetels moeten door de groene partij bemachtigd worden. Als je niet voor de NPS stemt, houd je niet van het land”, aldus Etnel.(GFC)

Overige berichten