fbpx

NPS: financiële puinhoop mag zich niet herhalen

GFC NIEUWS- De financiële puinhoop waarin Suriname zich momenteel bevindt, mag zich in de toekomst niet herhalen, zegt de voorzitter van de NPS, Gregory Rusland.

De NPS-leider sprak tijdens een partijbijeenkomst zaterdag te Lelydorp.

“Er moet geïnvesteerd worden, in de productiesector. NPS is niet tegen leningen. Maar de leningen moeten wel economische activiteiten op gang brengen,” benadrukte Rusland.

De groene partij beseft dat e bevolking het moeilijk heeft. We gaan een moeilijke fase tegemoet, want heel veel moet gecorrigeerd worden. Economische activiteiten moeten weer op gang komen. Er zal omgekeken worden naar mensen die het moeilijk hebben.

BEKIJK OOK
Gezondheidszorg Caribische regio onder aandacht gebracht van G20

Jerrel Pawiroredjo, de ondervoorzitter van de NPS, haalde aan dat “de NPS een fout heeft gemaakt indertijd om tijdens de vorige regeerperiode in combinatieverband, met onder andere de Pertjaja Luhur, het ministerie van RGB aan hun toe te vertrouwen. Er is veel mis gegaan op dat ministerie. Grondbeleid is gevoelig.”

Belangrijk is volgens Pawiroredjo dat de NPS weer aan de macht moet komen. De NPS heeft interesse in het invullen van diverse posten. Voornamelijk de post van presidentschap. Verder de ministeries van Onderwijs, Financiën en RGB.