fbpx
NPS bespreekt actuele situatie Suriname in Nederland

GFC NIEUWS-De delegatie van de Nationale Partij Suriname (NPS) bracht zondag een bezoek aan de Bijlmer (Amsterdam Zuidoost).

Voor aanvang van de spreekbeurten werden enige ogenblikken stilte gehouden voor de onlangs overleden oud-voetbalinternational van Surinaamse origine Humphrey Mijnals. Ook werden anderen die ons zijn voorgegaan meegenomen in de gedachten.

In Jongerencentrum I AM JONG werden Gregory Rusland en Patricia Etnel opgewacht door enthousiaste Surinamers. Feestelijk werd de bijeenkomst ingezet door een optreden van de welbekende Marlène Waal. Haar nummers deden het zeer goed bij het publiek.

De in NPS-kringen bekende Jason Watkin hield een korte motivatiespeech met als thema “Tijd voor verandering”.

Hij adviseerde de partij om meer gebruik te maken van de moderne communicatiemiddelen om met name de jongeren beter te bereiken met de goede boodschap van de NPS.

Rusland ging gedocumenteerd in op de slechte financiële situatie in het land. Hij wees hierbij de leencultuur van de huidige regering af. “Wanneer je een beleid voert moet dat verantwoord zijn en moet daar geld voor zijn. Als je het geld nodig hebt dan moet je het verdienen. Maar alles van deze regering is geld leneN,” aldus Rusland.

Hij waarschuwde dat er goed gecommuniceerd moet worden met de actoren die een rol spelen in het besluitvormingsproces. Als voorbeeld gaf hij de actoren in de gezondheidszorg en het onderwijsveld.

De NPS-partijleider zei dat de huidige regering er alles aan zal doen om ook na 2020 in het machtscentrum te blijven. In dit verband besprak hij het kiessysteem.

De NPS heeft in 2016 aan de voorbereiding van eventuele wijzigingen niet mee willen werken omdat ze de intenties van de regering niet vertrouwde.

De NPS bleek achteraf gelijk te hebben want van alle bijdragen van politieke partijen had de coalitie uiteindelijk alleen oog voor het verbieden van pre electorale samenwerking.

Op vragen vanuit het publiek zei Rusland dat er een heroriëntatie op de buitenlandse relaties zal plaatsvinden als de NPS weer in het machtscentrum komt.

De NPS is voorstander van herstel van de zakelijke relaties met Nederland. Dit vooral op grond van de vele Surinamers die in Nederland wonen.

Ook zal de NPS zich inzetten voor een dubbele nationaliteit bij topsport. In het verleden is door de NPS reeds een dergelijk voorstel gedaan. De NPS zal dit opnieuw doen. Herstel van de relaties en de dubbele nationaliteit werden met applaus beantwoord.

Patricia Etnel ging in op het gezinsbeleid dat de NPS voorstaat. Speerpunten hierbij zijn gezin en scholing. Ze pleitte in dit verband voor een sterk gezin, sterke vrouwen en een sterke opvoeding. De NPS zal ook aandacht schenken aan betaalbare opvang voor kinderen.

De NPS-delegatie sloot de avond af met een bezoek aan het Kwaku festival.

Meer nieuws

Bond Universiteit zet beraad voort

GFC NIEUWS- De Werknemers Federatie Universiteit (WFU) zegt dat het beraad dat donderdag 15 oktober is ingegaan, wordt voortgezet. Dikke mensen slanken het makkelijkste af…

101 personen geswabt, 98 Covid-negatief

GFC NIEUWS- Afgelopen etmaal zijn 101 Covid-testen uitgevoerd. 98 personen testten negatief. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

A-20: Het patroon van patronage

GFC NIEUWS- De benoeming van de First Lady in verschillende functies heeft voor grote beroering gezorgd. En terecht, want het is een schandelijke zaak. Dikke…

Winnaars Web Development Challenge 2020 bekend

GFC NIEUWS- De Datasur National Web Development Challenge 2020 is al achter de rug. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Ingezonden| Hoe is het in Godsnaam mogelijk?

GFC NIEUWS- Onder referentienummer 020028, gedagtekend 15 september 2020 werd door een officiële instantie, met name Het Honorair Consulaat van de Republiek Suriname in Nederland,…

Ramdin lanceert VN week in Suriname

GFC NIEUWS- Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft de VN week gelanceerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af…

Goede afspraken tussen Suriname en Guyana

GFC NIEUWS- Bij het recente ministerieel bezoek aan Guyana zijn goede afspraken gemaakt die binnen niet al te lange tijd verder zullen worden uitgewerkt. Dikke…

Actieve Covid-19 verder gedaald naar 79

GFC NIEUWS- Het aantal actieve Covid-19-gevallen in Suriname is 79. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Teveel zoetmakers nu ook gelinkt aan ADHD

GFC NIEUWS- Het gebruik van teveel fructose ( zoetmakers) wordt nu ook gelinkt aan ADHD( (attention deficit hyperactivity disorder), ook wel aandachtstekort-hyperkinetische stoornis of aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis…

De waardigheid van vrouwen

GFC NIEUWS- Onmenselijke vormen van huiselijk geweld waarbij vrouwen het zelfs met de dood moeten bekopen, lijken vandaag de dag geen uitzondering meer te zijn….

CBB speelt in op klachten burgerij

GFC NIEUWS- Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft kennisgenomen van de vele klachten van de burgerij met betrekking tot haar dienstverlening. Dikke mensen slanken…

19 nieuwe Covid-gevallen, 13 genezen

GFC NIEUWS- In 24 uur kwamen er 19 nieuwe gevallen bij. 21 patiënten zijn genezen verklaard. Het aantal actieve gevallen is gedaald naar 78. Dikke…