fbpx
Noorwegen straft personen die tijdens de coronacrisis tóch naar vakantiehuisje gaan

GFC NIEUWS- Noorwegen verbiedt inwoners om naar hun vakantiehuisje te gaan.

Wie toch gaat, kan een boete verwachten van ruim US$ 1800 of vijftien dagen cel. De overheid is bang dat kleine, lokale ziekenhuizen anders overspoeld raken met zieke mensen.

Het lokale zorgsysteem zou wel eens helemaal vast kunnen lopen, vreest de regering. De klinieken hebben te weinig faciliteiten om coronagevallen op te vangen. Zeker als mensen in groten getale besluiten naar hun vakantieverblijf af te reizen.

De zorgen van de overheid lijken niet ongegrond. In het district Hallingdal was het zo druk dat het wel Pasen leek. Permanent wonen er zo’n 21.000 mensen, maar in vakantietijd loopt dat aantal op tot 125.000.

Burgemeesters in het gebied maken zich grote zorgen. Zo meldde de burgemeester van Hemsedal afgelopen dat er ruim 10.000 mensen in zijn gemeente waren. Dat is vier keer zoveel dan anders.

De autoriteiten dreigen mensen uit hun vakantiehuisje te halen, als ze niet uit zichzelf vertrekken. Wie niet gehoorzaamt kan een boete of celstraf verwachten.

Meer nieuws

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.