fbpx
Nog steeds dreiging Coronavirus voor Suriname

GFC NIEUWS- Dat Suriname al bijna een maand geen nieuwe COVID-19 besmette gevallen kent, wil volgens infectioloog Stephen Vreden nog niet zeggen dat de dreiging al voorbij is.

Hij wijst op de recent bijgekomen 12 besmette gevallen in Grand Santi, een dorpje in Frans-Guyana, maar dichtbij de grens met Suriname. Omdat het zo dichtbij van ons land is, is deze situatie verontrustend en een uitdaging voor Suriname.

Vreden geeft verder aan dat COVID-19 nog steeds aanwezig is in de regio. In alle drie buurlanden zijn de aantallen van besmette personen stijgende en er melden zich dagelijks nieuwe positief getesten bij.

Dat Suriname het tot nu toe tamelijk goed doet, komt omdat wij, volgens Vreden, ons ook redelijk aan de regels houden. Vreden: “Zolang wij dat doen, zullen we het redden.” Hij benadrukt dat wij de taak hebben om ervoor te waken dat er geen verspreiding van het virus in ons land optreedt.

Voor wat betreft de situatie aan de grens bij de Lawarivier wordt in eerste instantie nagegaan hoe het met de gezondheid van de mensen aan Surinaamse zijde is en wat gedaan kan worden om verspreiding van het virus in het gebied, alsook in andere delen van Suriname te voorkomen.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.