fbpx
Nog minstens twee buitenlandse reizen Bouterse in deze regeerperiode

GFC NIEUWS- President Desiré Bouterse stelt gedurende dit regeertermijn nog tenminste twee buitenlandse reizen in het vooruitzicht.

Het staatshoofd zegt dat hij uitnodigingen heeft liggen van onder meer China, Rusland, Indonesië, India en Servië.

Vanwege de korte periode voor de verkiezingen zegt de president: “Ik weet niet zeker, maar zeker een of twee buitenlandse reizen zal ik moeten maken, omdat er grote projecten mee gemoeid zullen gaan gaan”.

Pratend over de internationale betrekkingen van Suriname zegt het staatshoofd dat wanneer bijvoorbeeld de minister van Buitenlandse Zaken van Rusland naar hier komt, dat land wel iets ziet in Suriname.

“Rusland is niet de eerste het beste land”, aldus president Bouterse, die verder ook de komst van de ministers van Buitenlandse Zaken van Indonesië en China alsook de aanwezigheid van de Indiase president Ram Nath Kovind opsomt. “Het zijn hele grote jongens”.

Bouterse: “Het is niet zomaar, dan wijzen ze de Surinamers van, jouw land is belangrijk. Wij van de grote wereld zien dat en jullie zien dat helaas nog niet”.

Volgens Bouterse is Suriname een te klein land om op het wereldforum het spel te dirigeren, “maar binnen het spel moeten we toch kijken hoe we participeren om voor ons land het maximale eruit te kunnen halen.”

Het staatshoofd is van mening dat Suriname sowieso met alle landen zou moeten samenwerken, maar dat er vooral met de buurlanden, het Caribisch gebied en superpowers als de VS, China, Indonesië, India en ook Afrika heel goede banden moeten bestaan.

Ten aanzien van de band met Nederland zegt de president dat de politiek welke Den Haag heeft gespeeld naar Suriname, de relatie heeft bekoeld. President Bouterse zegt echter dat het altijd goed is om relatie te verbeteren. “But it needs two to dance a tango”, drukt hij zich uit.

Het staatshoofd stelt dat wij ons niet moeten gaan ophouden met “dat klein land waar wij 4,5 maal zo groot van zijn en veel meer hulpbronnen hebben.”

Volgens hem moeten wij gaan kijken naar “wat wij hebben en wat wij kunnen ontwikkelen voor ons zelf in plaats van onszelf weer afhankelijk te gaan stellen.”

Meer nieuws

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Nieuw bondscentrum BBGO maakt fleurige indruk

GFC NIEUWS- De officiële opening van het centrum van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft donderdag plaatsgevonden. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Covid-19-protocol ontwikkeld voor kinderverblijven

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft een protocol ontvangen voor Covid-19-maatregelen bij kinderdagverblijven, tehuizen en internaten. Dikke mensen slanken het…

Open brief afzetting Gaama Albert Aboikoni

GFC NIEUWS- De kabiteni’s en basya’s der Saamaka in Nederland bijeen op zondag 18 oktober. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…