Wildgroei binnen beveiligingswezen

GFC NIEUWSREDACTIE- Binnen de beveiligingsbranche is er nog geen uniformiteit, geen regelgeving en geen wetgeving en is sprake van een zekere wildgroei.

Als opleidingsinstituut dat zich richt op het adequaat trainen van personen binnen het beveiligingswezen, willen we graag een bijdrage leveren aan de structurering van deze branche.

Dit is een van de redenen waarom Sharon Schalkwijk ontzettend gemotiveerd is om haar krachten te geven als directrice van de Safety & Security Academy Suriname (SSAS).

Zij wordt hierin ondersteund door ervaringsdeskundigen Miquel Gilliot en Ronny Braafheid, die ook als trainers fungeren binnen het opleidingsinstituut.

Het is zeer wenselijk dat beveiligingsmedewerkers goed worden getraind, gescreend en geregistreerd.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Man voor de rechter voor het stelen van duizend euro aan erotische speeltjes

Met het instellen van een keurmerk heeft de klant en de samenleving de zekerheid dat een beveiligingsbedrijf en diens medewerkers gecertificeerd zijn om hun werkzaamheden te doen.

“Dit zal zorgen voor een nóg groter veiligheidsgevoel, maar ook voor een hogere kwaliteit van het werk,” stelt Gilliot.

Covid-19 noopt tot innovatie

De huidige Covid-19-pandemie heeft het opleidingsinstituut genoopt tot het bedenken van innovatieve oplossingen.

“Natuurlijk zijn wij sowieso al vanaf het begin innovatief bezig geweest, we zijn continue nagegaan wat de behoefte is in de branche en daar proberen we zo goed mogelijk op in te spelen,” verzekert SSAS-directrice Schalkwijk.

Er kunnen geen grote groepen in grote zalen meer worden getraind, zoals in het verleden wel is gebeurd.

Het opleidingsinstituut gaat daarom na hoe de trainingen op een veilige manier kunnen geschieden. Een van de opties is het opzetten van een E-learning system. “En daar willen we zeker de trendsetter voor zijn hier in Suriname,” zegt Schalkwijk zelfverzekerd.

Waarborgen van veiligheid

Gelet op de hedendaagse ontwikkelingen is een security-opleiding vandaag de dag geen luxe meer, maar een noodzaak.

De behoefte aan goed getrainde beveiligingsmedewerkers is alleen maar groter geworden. Volgens Gilliot ook omdat de klant kritischer wordt. Klanten willen uiteraard waar voor hun geld hebben.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Politie arresteert personeel fastfoodrestaurant nadat ze gratis hamburgers zijn geweigerd

“Dan zal je ook ervoor moeten zorgen dat de personen die je op post zet om verschillende beveiligingswerkzaamheden te verrichten, inderdaad adequaat zijn opgeleid en weten wat ze moeten doen. Dat is belangrijk voor het waarborgen van de veiligheid en het het veiligheidsgevoel.”

Voor de SSAS is het een erkenning dat zij binnenkort de trainingen voor Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) mag verzorgen. Ook is zij er zeer content mee dat het instituut medewerkers bedrijven en organisaties zoals SAB, SZF en Covab heeft mogen trainen.

Deskundigheid en ervaring

De SSAS concentreert zich thans op 4 poten, met name de poot Beveiliging, de poot Veiligheid, de poot Rescue te land, te water en in de lucht, alsook een poot die bezig is met Curriculum.

“Onze unique selling point is dat we uitsluitend deskundigen in ons team hebben, met de nodige kennis, en ervaring. Je kunt er dus op aan dat jouw training wordt verzorgd door mensen die jarenlange ervaring hebben. Vaak genoeg zijn het gepensioneerden, maar het zijn geenszins mensen die stil zijn blijven zitten.”

“Het gaat om professionals die de ontwikkelingen continu volgen. We houden ook brainstormsessies, evalueren steeds en dat merk je ook. Na een cursus hebben we een evaluatieformulier waarbij de cursisten hun bevindingen mogen neerpennen, zodat we weten hoe we het nóg beter kunnen doen. Want er is altijd ruimte om te leren,” aldus Schalkwijk.

BEKIJK MEER GFC BIZAR NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten