fbpx

Nog geen subsidie voor Medische Zending

De stichting Medische Zending (MZ) beschikt nog niet over de subsidie vanuit de overheid. Hierdoor kan de directie dan ook nog niet voldoen aan de beloofde 5% loonsverhoging aan de gezondheidsassistenten (GZA’s) in het binnenland.

Het gaat om zo’n 100 GZA’s die in dienst zijn van de Medische Zending Primary Health Care Suriname (PHCS). Zij hadden eerder aangekondigd per 25 november in actie te gaan vanwege het uitblijven van deze loonsaanpassing, maar van de aangekondigde actie is de Medische Zending niet officieel op de hoogte.

“De kans is inderdaad aanwezig dat zij gaan staken, maar officieel zijn daarvan niet op de hoogte”, wordt aan GFC Nieuws gezegd. De MZ begrijpt aan de ene kan wel dat de GZA’s zich in een lastige situatie bevinden,“maar als de subsidie nog niet is gestort, kunnen wij ook geen verhoging betalen”, wordt benadrukt.

Indien het tot een daadwerkelijke stilleggen van het werk komt, zal de gezondheidszorg voor de binnenlandsbewoners ook in gevaar komen. De MZ is voor een groot deel verantwoordelijk voor de gezondheidszorg in het binnenland.

De stichting is daarbij afhankelijk van een jaarlijkse subsidie vanuit de begroting van het ministerie van Volksgezondheid. Deze subsidie dreigt begin volgend jaar echter te worden stopgezet vanwege de precaire financiële situatie.

 

Naar meer berichten...