fbpx

Nog geen reactie pg in strafzaak STREI! tegen Hoefdraad en Wijnerman

Op 10 september heeft minister Gillmore Hoefdraad heeft een klacht geponeerd bij de procureur-generaal (pg) met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging van de voorzitter van de politieke organisatie STREI!, Maisha Neus, voor valselijke beschuldiging van een politieke ambtsdrager en nog 6 ander artikelen uit het wetboek van Strafrecht. Ook ex-minister van Financiën, tevens directeur voor het Bureau van de Staatsschuld, Adeline Wijnerman heeft een klacht ingediend tegen Neus.

“Ik ben nu zowel verhoord in de zaak van ex-minister Wijnerman tegen mij en in de zaak van minister Hoefdraad tegen mij. Het proces loopt bij hen zeer spoedig merk ik, binnen 2 weken al actie ondernomen”.

Neus vraagt zich af of minister Hoefdraad en ex-minister Wijnerman al zijn gehoord als verdachte in de door STREI! geponeerde zaak. “Ik vraag me af waarom nu inmiddels 6 weken terug er een strafklachtdossier door STREI! is ingediend met het verzoek tot strafrechtelijke vervolging van een politieke ambtsdrager, er nog geen reactie is gekomen vanuit de pg en het OM”.

BEKIJK OOK
SRD 37 per liter brandstof dat volgende maand wordt ingevoerd zal te zware druk leggen op samenleving

Neus vraagt zich verder af hoe het komt dat de pg ondanks er een lopende zaak is tegen Hoefdraad en Wijnerman wel hun smaad-en-laster-zaak heeft aanvaard, terwijl er nog geen uitspraak is gedaan door de rechter in zake het tegen hen ingediende strafklachtdossier.

“Ik hoop dat de PG zuiver handelt en alle zaken even serieus behandeld en tevens ook communiceert met alle betrokkenen over de status en het verder verloop van het proces. Het is mentaal zwaar nu al de derde zaak op mijn naam te hebben, maar we gaan hoe dan ook standvastig en daadkrachtig door met het aankaarten van strafbare handelingen tegen de Staat Suriname. Het recht zal vroeg of laat zegen vieren”, aldus Neus.