fbpx
Nog geen piek in Suriname

GFC NIEUWS- Directeur Danielle Veira van de Dienst Nationale Veiligheid en coördinator van het Nationaal COVID-19 Managementteam zegt dat er nog geen piek in Suriname is, “maar deze kan wel komen indien mensen ongehoorzaam blijven en de eigen hygiëne niet in acht nemen.”

Intussen zijn vijf personen besmet met het COVID-19 coronavirus.

Het vijfde geval werd vrijdag opgemerkt door specialisten die aanwezig waren op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. De persoon is met de repatriëringsvlucht uit Miami teruggekomen.

Volgens Veira is de status van de persoon “patiënt”, maar stabiel. Ze kon vooralsnog niet aangeven waar deze persoon is ondergebracht. De eerder positief geteste personen zijn ook stabiel.

Ze riep de samenleving andermaal op om de maatregelen en instructies van de overheid, het ministerie van Volksgezondheid en het Managementteam in acht te nemen.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)