fbpx

Nog geen oplossing voor haast failliete KLM, personeel heeft slapeloze nachten

GFC NIEUWS- Er zijn nog geen tekenen die erop wijzen dat de KLM uit de impasse komt aangaande de financiële staatssteun die het bedrijf  nodig heeft om te kunnen overleven. De KLM lijdt door de coronacrisis enorme verliezen en zegt het hoofd niet lang meer boven water te kunnen houden zonder geldhulp van de overheid. Een groot deel van het personeel maakt zich intussen ernstige zorgen. Ze zijn bang hun baan te verliezen en noodgedwongen te moeten gaan leven van een WW- uitkering.

De Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra stelt zich op het standpunt dat het hele luchtvaartbedrijf een loonmatiging moet doorvoeren tot het jaar 2025, alvorens de staatssteun kan worden gegeven. De pilotenbond van de KLM weigert echter hiermee akkoord te gaan.  

De KLM heeft eerder dit jaar al 1 miljard euro steun gekregen en kan tot en met 2025 nog eens 2.4 miljard euro overheidsondersteuning krijgen, mits er verregaande bezuinigingen worden doorgevoerd.

BEKIJK OOK
Suriname debuteert op Centraal-Amerikaanse en Caribische bodybuilding- en fitnesskampioenschappen

Intussen heeft een deel van het personeel dat wel offers wil brengen woedend gereageerd op de houding van de pilotenbond. Volgens NH Nieuws is er gisteren een briefje opgehangen aan het stuur van een Boeing 737.

Op het briefje staat: “Namens alle overige KLM’ers en hun gezin. BEDANKT. We zien jullie wel bij het UWV”. Het is vastgeklemd aan het stuur aan de kant van de co-piloot van een KLM-Boeing 737. Zonder de handtekeningen van alle bonden kan KLM naar verdere staatssteun fluiten en dreigt failliet te gaan, schrijft NH Nieuws.