fbpx
Nog geen oplossing voor haast failliete KLM, personeel heeft slapeloze nachten

GFC NIEUWS- Er zijn nog geen tekenen die erop wijzen dat de KLM uit de impasse komt aangaande de financiële staatssteun die het bedrijf  nodig heeft om te kunnen overleven. De KLM lijdt door de coronacrisis enorme verliezen en zegt het hoofd niet lang meer boven water te kunnen houden zonder geldhulp van de overheid. Een groot deel van het personeel maakt zich intussen ernstige zorgen. Ze zijn bang hun baan te verliezen en noodgedwongen te moeten gaan leven van een WW- uitkering.

De Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra stelt zich op het standpunt dat het hele luchtvaartbedrijf een loonmatiging moet doorvoeren tot het jaar 2025, alvorens de staatssteun kan worden gegeven. De pilotenbond van de KLM weigert echter hiermee akkoord te gaan.  

De KLM heeft eerder dit jaar al 1 miljard euro steun gekregen en kan tot en met 2025 nog eens 2.4 miljard euro overheidsondersteuning krijgen, mits er verregaande bezuinigingen worden doorgevoerd.

Intussen heeft een deel van het personeel dat wel offers wil brengen woedend gereageerd op de houding van de pilotenbond. Volgens NH Nieuws is er gisteren een briefje opgehangen aan het stuur van een Boeing 737.

Op het briefje staat: “Namens alle overige KLM’ers en hun gezin. BEDANKT. We zien jullie wel bij het UWV”. Het is vastgeklemd aan het stuur aan de kant van de co-piloot van een KLM-Boeing 737. Zonder de handtekeningen van alle bonden kan KLM naar verdere staatssteun fluiten en dreigt failliet te gaan, schrijft NH Nieuws.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.