Nog geen lokale COVID-transmissies in Suriname

GFC NIEUWS- Er zijn op dit moment geen lokale COVID-19 transmissies in Suriname.
Het aantal COVID-19 bevestigde gevallen in Suriname staat nu op vier, waarvan een niet echt als een Surinaams geval wordt geteld.
Van de vier positief geteste gevallen tot nu toe zijn twee geïmporteerde cases, terwijl de twee andere gevallen personen betreft die met een van de geïmporteerde gevallen in contact zijn gekomen.
De mensen zijn ondergebracht in het Regionaal Ziekenhuis Wanica en hun situatie is stabiel. Zo liet de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, weten tijdens de persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam vrijdag.
Jessurun gaf verder te kennen dat de contactpersonen van de twee meest recente gevallen reeds zijn opgespoord en in quarantaine geplaatst.
Een van de twee nieuwe gevallen betreft een man die tussen 1 en 16 maart op vakantie was in Suriname. Na zijn terugkeer in Nederland op 17 maart werd hij aldaar positief getest.
Het ministerie van Volksgezondheid ontving een rapportage uit Nederland dat een persoon die van 1-16 maart op vakantie was in Suriname positief heeft getest op COVID-19 aldaar.
De twee patiëntEN (die uit Nederland wordt niet geteld als een Surinaams geval, omdat hij daar is getest en positief bevonden) zijn in Suriname niet opgemerkt bij de gezondheidsscreening op de luchthaven omdat zij bij binnenkomst alvast geen symptomen vertoonden.
De preventieve maatregelen van de regering waren rond die periode nog niet verscherpt voor Nederland. Nederland was op dat moment niet op de quarantainelijst.

Overige berichten