fbpx
Nog geen lokale COVID-transmissies in Suriname

GFC NIEUWS- Er zijn op dit moment geen lokale COVID-19 transmissies in Suriname.

Het aantal COVID-19 bevestigde gevallen in Suriname staat nu op vier, waarvan een niet echt als een Surinaams geval wordt geteld.

Van de vier positief geteste gevallen tot nu toe zijn twee geïmporteerde cases, terwijl de twee andere gevallen personen betreft die met een van de geïmporteerde gevallen in contact zijn gekomen.

De mensen zijn ondergebracht in het Regionaal Ziekenhuis Wanica en hun situatie is stabiel. Zo liet de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, weten tijdens de persconferentie van het Nationaal COVID-19 Managementteam vrijdag.

Jessurun gaf verder te kennen dat de contactpersonen van de twee meest recente gevallen reeds zijn opgespoord en in quarantaine geplaatst.

Een van de twee nieuwe gevallen betreft een man die tussen 1 en 16 maart op vakantie was in Suriname. Na zijn terugkeer in Nederland op 17 maart werd hij aldaar positief getest.

Het ministerie van Volksgezondheid ontving een rapportage uit Nederland dat een persoon die van 1-16 maart op vakantie was in Suriname positief heeft getest op COVID-19 aldaar.

De twee patiëntEN (die uit Nederland wordt niet geteld als een Surinaams geval, omdat hij daar is getest en positief bevonden) zijn in Suriname niet opgemerkt bij de gezondheidsscreening op de luchthaven omdat zij bij binnenkomst alvast geen symptomen vertoonden.

De preventieve maatregelen van de regering waren rond die periode nog niet verscherpt voor Nederland. Nederland was op dat moment niet op de quarantainelijst.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…