fbpx
Nog geen akkoord bereikt tussen Survam en particuliere Laboratoria

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft als bemiddelaar een gesprek bijgewoond tussen de Survam en de particuliere Laboratoria.

Dit gesprek vond plaats nadat eerdere onderhandelingen over tarieven waren vastgelopen. Partijen hebben aangegeven zich niet te kunnen vinden in voorstellen van elkaar. De gesprekken werden gevoerd op 2 november.

Minister Amar Ramadhin deed een beroep om uitputtend te onderhandelen en heeft ook concrete oplossingsvoorstellen gedaan richting beide partijen. Ondanks de inzet is er helaas nog geen akkoord bereikt.

Als gevolg van het vastlopen van de onderhandelingen zijn de consequenties voor de verzekerden bij particuliere verzekeraars van de SURVAM niet uitgesloten. De particuliere laboratoria accepteren de lab formulieren van SURVAM voorlopig niet meer en wordt overgegaan tot contante betalingen.

Het ministerie zet zich nog steeds in om een spoedige oplossing te helpen vinden voor dit vraagstuk. Het ministerie roept zowel artsen en specialisten op om rekening te houden met bovengenoemde ontwikkeling en vraagt medewerking om hoognodig (cito) laboratoriumonderzoekingen aan te vragen, aangezien de cliënten nu contant zullen moeten betalen.

Minister Ramadhin betreurt de gang van zaken en blijft benadrukken dat er gauw een oplossing gezocht zal worden en vraagt de patiënten hiermee rekening te houden.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…