fbpx
Nog een aanhouding voor drugstransport naar Frans-Guyana

Dinsdag werd behalve Oerifride S. (27) nog een persoon aangehouden en in verzekering gesteld voor het transporteren van drugs naar Frans-Guyana.

Het betreft in deze de 21-jarige Orteca D. Hij was mede-inzittende in het voertuig dat door Oerifride werd bestuurd.

De politie kreeg dinsdag een tip dat Oerifride drugs vanuit Paramaribo zou vervoeren naar Frans-Guyana. Op basis van de uitgewerkte informatie werd door het Arrestatie-Team een algehele verkeercontrole gehouden in het district Commewijne. Op een bepaald moment verscheen Oerifride in een auto ter plaatse. Het voertuig werd door hem bestuurd en hij was alleen, meldde de politie eerder.

Zoals eerder aangegeven werd een hoeveelheid cocaïne onder de achterbank van de auto aangetroffen door de politie. In het vorig politiebericht werd aangegeven dat het brutogewicht (cocaïne met verpakking) van deze hoeveelheid drugs iets meer is dan 3 kilogram.

Bij weging met een geijkte weegschaal op de afdeling Narcotica Brigade blijkt het brutogewicht van de in beslag genomen cocaïne iets meer dan 4,5 halve kilogram te zijn.

Oerifride bezit de Franse Nationaliteit en Orteca de Surinaamse nationaliteit.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…