fbpx
Facebook Pagelike Widget

Nog 5 of 15 jaren?

Een regerende partij moet niet onderschat worden, die hebben legio voordelen en mogelijkheden om wederom aan de macht te komen. De Frontregering heeft deze kans gedurende drie regeringsperioden gehad.

De NDP heeft ervoor gezorgd, dat de leiding van alle hoofdstembureaus in handen zijn van de districtscommissarissen op wiens loyaliteit zij kan rekenen.

Dienstwagens worden voor propaganda doeleinden ingezet. Behalve de kandidaten worden ook een aantal groot aantal ambtenaren vrijgemaakt voor partijpropaganda.

Trouwens zijn deze scenario’s niet nieuw, want elke regerende partij heeft hiervan gebruik of misbruik gemaakt!

Niemand moet onderschat- en ook niet overschat worden. Het is alom bekend, dat Desi Bouterse, als ex- militair en het brein van de coup van 1980 een goede strateeg is.

De jongeren, ongeveer 40.000 die voor het eerst naar de stembus gaan, hebben geen behoefte om te hameren op de decembermoorden. Zij kijken vooruit en denken aan hun eigen toekomst en perspectieven; voor hun is het allang een gepasseerd station!

Laat de zittende regering terugkeren om de gedane beloftes alsnog na te komen en de Staatsschuld, die gezwollen is tot bijna SRD 6 miljard; dit conform de gegevens van de Centrale Bank van Suriname en het Bureau voor de Staatsschuld in te lopen!

Voorts:

– Het nog af te bouwen ziekenhuis in Wanica
– Het realiseren van het populaire tramproject
– Zorgen voor goedkope dieselolie en kunstmest voor de agrariërs
– De afschaffing van de government-take op benzine
– De afhandeling van vele fundamentele wetten en nationale vraagstukken
– Het doorgaan met de “ KRUISTOCHT “ tegen allerlei ellende o.a. de corruptie
– De politiek bestuurlijke veranderingen ( de landelijke evenredige vertegenwoordiging) en de economische- en educatieve vernieuwing
– De oeververbindingen met de beide Guyana ’s.
– De uitvoering van de palmolie- en de suikerindustrie! Etc. etc….

Er moet wel geen sprake zijn van verdere verloedering van de maatschappij , machtsmisbruik, corruptie en de criminaliteit, die drastisch aangepakt dienen te worden!

De nodige efficiëntie en transparantie moet men ook niet uit het oog verliezen. De controlerende instanties dienen de ruimte te krijgen, zodat zij hun werk ongehinderd kunnen verrichten.

Welvaart die bereikt wordt uit de natuurlijke hulpbronnen, moet eerlijk worden verdeeld.

Op een bevolking van totaal : 541.638 inwoners ( conform de cijfers van de laatste Volkstelling ) moet eenieder een goed bestaan kunnen leiden.

Hopelijk zullen de gekozen leden op hun eigen wijze en niveau een wezenlijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van ons geliefd land!

Roy Harpal

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.