fbpx

Nog 2 nepagenten opgepakt die betrokken waren bij gewapende roofoverval

GFC NIEUWS- De 53-jarige S.M en de 27-jarige vreemdeling E.O zijn op 11 december door leden van RBTP opgespoord en in de omgeving van ressort Munder klemgereden en aangehouden. Hierna is dit duo overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Volgens het voorlopig onderzoek zijn deze twee mannen vermoedelijk ook betrokken bij de gewapende roofoverval van maandag 30 november aan de Patatawiristraat, waar zij zich voordeden als politieagenten.
In deze zaak zijn twee andere kompanen op 9 december eveneens door het RBTP aangehouden. Tijdens een ingesteld onderzoek in het voertuig werd een vuistvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.
Op aanwijzing van E.O. begaven de rechercheurs van Kapitale Delicten, bijgestaan door het RBTP zich naar een appartementencomplex, alwaar de vreemdeling E.O enige tijd vertoefde. Aldaar werd een zware wapen en een kogelwerende vest aangetroffen, die vermoedelijk zijn gebruikt tijdens de eerder gepleegde diefstallen met geweldpleging.
In het appartement is ook een motorfiets aangetroffen, die vermoedelijk als vervoersmiddel is gebruikt bij een poging tot diefstal middels geweldpleging op 5 december aan de Tourtonnelaan. Ook deze motorfiets is in beslag genomen.
S.M en E.O zijn in verzekering gesteld.

BEKIJK OOK
Officiële ingebruikname praktijklokalen op STS Nickerie