fbpx

Noersalim luidt ‘16 days of Activism against Genderbased Violence Campaign’ in

GFC NIEUWS- Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken heeft vrijdag de ‘Sixteen Days of Activism against Genderbased Violenc’e samen met de pupillen van de peuterschool Educare Suriname ingeluid.

In dit kader is er speciaal een vlag ontworpen die samen met de Surinaamse vlag werd gehesen door de minister en de peuters op het complex van het ministerie van Binnenlandse Zaken aan de Wilhelminastraat.

De bewindsman gaf aan dat eén op de drie meisjes of vrouwen minstens een keer door hun partner fysiek of seksueel is misbruikt. De gevolgen van geweld tegen vrouwen raakt niet alleen het slachtoffer. Het hele gezin, de familie, de gemeenschap, ja ook daders ondervinden de negatieve gevolgen daarvan.
Hoewel deze kinderen misschien nog niet helemaal begrijpen van de woorden die ik daarnet uitsprak, vind ik het toch belangrijk dat zij zo vroeg mogelijk worden betrokken in het wegwerken van geweld”.

BEKIJK OOK
Schoolbestuur Sanatan Dharm reageert op aangifte tegen schoolleider

Deze “Sixteen days of Activism against Genderbased Violence Campaign” duurt van 25 november, Internationale Dag voor de Eliminatie van Geweld tegen Vrouwen, tot en met 10 december, Dag der Mensenrechten en vraagt extra aandacht voor het “gendergeweld” dat vrouwen en meisjes wordt aangedaan.

Deze data zijn gekozen om te benadrukken dat gender gebaseerd geweld een schending is van mensenrechten.

Het thema voor de “Sixteen days of activism against genderbasedviolence campaign” van de UNWOMEN voor 2019 is “Orange the World: Generation Equality Stands against Rape.”