fbpx

No Woman No Fly: Emiraten sluiten grens voor vrouwen

Woede in Tunesië, nadat Tunesische vrouwen tijdelijk de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) niet binnen mochten uit angst voor terrorisme.

De VAE gaf officieel geen reden op voor het inreisverbod. Meisjes en vrouwen werden niet toegelaten aan boord van een vlucht van Emirates die van Tunis zou vliegen naar Dubai.

Anwar Gargash, de Buza-minister van de VAE, tweette dat de maatregel een reactie was op “veiligheidsinformatie die specifieke procedures noodzakelijk maakte”, hoewel de wereld moest weten dat “wij Tunesische vrouwen zeer waarderen en respecteren”.

Ook vrouwelijke passagiers die op doorreis waren via de VAE mochten niet beginnen aan hun reis.

De ambassadeur van de VAE, die was ontboden door de Tunesische minister van Buitenlandse Zaken, legde uit dat het slechts een tijdelijke maatregel was die inmiddels alweer is ingetrokken.

Tunis kondigde zondag aan dat alle vluchten van Emirates, de nationale carrier van de VAE, zouden worden opgeschort totdat de maatschappij “een geschikte oplossing zou vinden om haar vluchten uit te voeren in overeenstemming met internationale wetten en verdragen.”

Online werd de stap algemeen veroordeeld als seksistisch en racistisch onder de hashtag #NoWomenNoFly.

OOK INTERESSANT
Start fysieke registratie koopkrachtversterking in Commewijne, Coronie en Nickerie